Košarka

Repeša: "Ozljede nam otežavaju posao, morat ćemo nadoknaditi kraću klupu"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • četvrtak, 17.05.2012.
Repeša: "Ozljede nam otežavaju posao, morat ćemo nadoknaditi kraću klupu"
Foto: Davor Sajko

Zbrajajući pozitivno i negativno poslije visoke pobjede u prvoj utakmici, Cibona se priprema za put u Zadar, gdje ih u petak navečer očekuje drugi susret polufinalne serije hrvatskog prvenstva. Iz Ciboninog kuta gledanja, glavni plus je što su vrlo uvjerljivo napravili prvi korak prema finalu i bit će u prilici završiti posao na gostujućem parketu, a minus su ozljede Andrije Žižića i Antwaina Barboura, koji neće biti na raspolaganju Jasminu Repeši...

Cibona je u utorak u Domu Dražena Petrovića s +29 nadjačala Zadar, što je bila sjajna vijest za momčad Jasmina Repeše i domaće navijače, ali uoči gostovanja u Dvorani Krešimira Ćosića, s početkom utakmice u petak u 20 sati, situacija nije toliko blistava. Cibosi, dakako, imaju 1-0 u rukama, imaju i jaču momčad od Zadrove, ali na put neće otići kompletni.

Jasmin Repeša o Dvorani Krešimira Ćosića: "Ostao sam impresioniran ljepotom dvorane jer sam ove sezone prvi put u njoj bio kao trener. To je prekrasan objekt, napravljen s puno ukusa, svaka čast svima koji održavaju dvoranu - Jazine su imale svoje dušu i povijest, ali ta dva objekta su dvije različite priče."

Andrija Žižić izostat će zbog ozljede gležnja zbog koje je u prvoj utakmici na parketu bio tek 15 sekundi, dok Antwaina Barboura neće biti zbog ozbiljnijeg problema s preponama, koje su u utorak nastradale poslije zakucavanja na zagrijavanju. Kako je Repeša kazao, za završnicu sezone je povoljnija prognoza za Žižića, kod kojega nije bilo puknuća, već samo istegnuća ligamenata, dok se u slučaju Barboura radi o rupturi i stanka bi mogla biti nešto duža.

"Imamo 1-0, sigurno je da odlazimo u Zadar odlučni odigrati što bolje i završiti seriju u dvije utakmice", najavio je trener Vukova: "Svjesni smo toga da će biti teško, očekujemo domaćinsku atmosferu kakva je u Zadru uvijek kada je u pitanju košarka. Ostali smo bez Žižića i Barboura kojih u petak sigurno neće biti, što nam otežava stvar jer smo ekipa koja koristi sve igrače i svatko daje svoj doprinos, a sada ćemo nakon duže vremena imati nešto kraću klupu. To ćemo morati nadoknaditi, siguran sam da će svi koji će igrati htjeti kvalitetno iskoristiti svoju minutažu da dobijemo ovu utakmicu."

Zack Wright: "Moramo biti spremni i fokusirani na drugu utakmicu, želimo završiti seriju i imati više odmora za finale. Bit će teško s navijačima i atmosferom koja nas čeka u Zadru, a nedostaju nam i vrlo dva bitna igrača. Igramo dobro, ali cilj nam je da još napredujemo, da riješimo polufinale što brže i da budemo bolji iz utakmice u utakmicu."

Repeša je dodao i što očekuje od svojih igrača u petak navečer, vraćajući se na slabije točke u visokoj pobjedi u prvom susretu: "Trebat će nam bolja kontrola defanzivnog skoka, moramo eliminirati izgubljene lopte koje smo imali u tranziciji i u pozicijskom napadu, što je Zadar znao kazniti. Potreban nam je i kontinutet obrane kroz cijelu utakmicu, da budemo konzistentniji, a ne da primimo 17 poena u prvom, pa 40 u drugom poluvremenu. Treba nam i sve veća disciplina u napadačkoj igri svakog novog dana, a ne da, primjerice, Zubčić u kratkom periodu ima dvije izgubljene lopte. Svatko ima pravo na grešku, osobito mladi igrač, ali disciplina treba postojati."

Damjan Rudež, kojem ne nedostaje iskustva u gostujućim nastupima protiv Zadrana, očekuje da Cibosima neće biti tako jednostavno kao u utorak. "Sigurni smo da utakmica u Zadru neće biti laka, borbena su ekipa, uvijek ostavljaju srce na terenu i neće se predati do zadnjeg trenutka", kazao je Rudež: "Dat ćemo sve od sebe da završimo seriju i bez Žižića i Barboura, mi ostali smo spremni za osiguravanje prolaza u Zadru."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.05.2012. u 20:23
    Lako za Zadar, Zadar dvije uzastopne utakmice protiv Cibone ne može dobiti, ali nadam se da će se obojica oporaviti do Splita ili Cedevite.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.05.2012. u 15:52
    uf,neće biti lako bez barboura,ali ako igra bude kao i u zagrebu,pobjeda ne bi trebala biti upitna
    Obrisan korisnik