Nogomet

Schildenfeld: "S hrvatskom obranom neće biti problema"

Borna Rupnik • četvrtak, 17.05.2012.
Schildenfeld: "S hrvatskom obranom neće biti problema"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska nogometna reprezentacija četvrtak provodi u Čatežu. Tijekom dana odrađuje dva treninga, a o stanju obrane te trenutačnoj situaciji u kampu govorili su Slaven Bilić, Domagoj Vida i Gordon Schildenfeld...

Nakon okupljanja u srijedu u Zagrebu, hrvatska reprezentacija preselila je u Čatežu, gdje je tijekom prijepodneva odradila trening u teretani.

Slaven Bilić već je i dogovarao "ratni plan" sa svojim skautima, zaduženima za druge reprezentacije. Radi se o Ivi Šušku, Goranu Vučeviću, Dejanu Računici, Krunoslavu Jurčiću i Gordanu Cipriću.

Gordon Schildenfeld: "Druga njemačka liga je izrazito jaka i pri sastavljanju reprezentacije nije presudno što igram u drugoj ligi. Osim toga, Eintracht je izborio povratak u prvu ligu, a svi mi koji smo pozvani možemo ponijeti teret. Pokazali smo da možemo i vjerujem da s hrvatskom obranom neće biti problema. Najava izbornikovog odlaska nije bila iznenađenje, a on je usredotočen na Europsko prvenstvo. Budite sigurni da svi želimo pokazati svoju kvalitetu."

"Njihov je posao jako važan, nekad i ključan, makar ponekad nije u prvom planu", naglasio je hrvatski izbornik, objasnivši kako Vučević prati Španjoce, Jurčić Talijane, a Ciprić Irce. Priprema se već i teren za eventualno četvrtfinale te Šušak i Računica prate Ukrajince i Šveđane, dok će se poslije Iraca Ciprić posvetiti Englezima, a poslije Talijana će Jurčić preuzeti Francusku.

Irska je i dalje prva u mislima Slavena Bilića: "Dozvolit će nam dominaciju, ali nećemo imati previše šansi. Nisu slučajno došli na Europsko prvenstvo, imaju igrače iz Premiershipa i izbornika o kojemu je suvišno govoriti. Na njihovu strast dodao je organizaciju i šablonu".

U hrvatskom taboru raduje podatak da je Niko Kranjčar počeo normalno trenirati, a svoja je razmišljanja ponudio i Dinamov branič Domagoj Vida, moguće rješenje za desni bok ili jednu stopersku poziciju.

"Nikoga se ne bojimo i neće biti problema budemo li pomagali jedni drugima unutar momčadi. Nisam se uplašio ni Cristiana Ronalda pa neću ni Španjolaca, a oni bi mogli i posrnuti. Gotovo im svi igraju u Barceloni i Real Madridu, odigrali su već velik broj utakmica", kaže.

"Ipak, najviše respektiram Španjolsku, oni su među favoritima za naslov prvaka. No, i mi moramo demonstrirati svoju kvalitetu", zaključio je Domagoj Vida.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.05.2012. u 10:06
    Bravo Schifo, samo hrabro i podigni samopouzdanje kolegama!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.05.2012. u 21:48
    Nabit će nas španjolci i talijani s ovom obranom nismo ni svjesni koliko. Nije ni vezna linija ništa bolja di ćemo izgubit posjed debelo.
    Obrisan korisnik
  • Tonco17.05.2012. u 18:53
    schifo je odigro maestralno protiv turaka i nema potrebe ga stalno kritizirat
    Tonco
  • Obrisan korisnik17.05.2012. u 18:51
    ja samo realno komentiram u svim situacijama,a najjači ste mi vi koji se okrećete kak vjetar puše-sad dižete u nebesa repku,najavljujete finale i kako imamo odličnu momčad i onda nakon prvog poraza svi ćete pljuvat po njima i tad niko neće valjat
    Obrisan korisnik
  • 280417.05.2012. u 18:20
    "da neće bit problema sve dok ti schifo nećeš igrat" ovo je užasan komentar. čovjek si uzeo za pravo govoriti o nečijem potencijalu i kvalitetama. sve to vidjet će se na prvenstvu, ali sada i na takav način sramotno. Treba podržati i igrače i stožer i podići im moral, a ne odmah... [više na forumu]
    2804