Zimski sportovi

Video: Kingsi dobili i treću utakmicu protiv Coyotesa, u nedjelju prva meč lopta

Vedran Babić • petak, 18.05.2012.
Video: Kingsi dobili i treću utakmicu protiv Coyotesa, u nedjelju prva meč lopta

Ni u trećoj utakmici finala Zapada Phoenix Coyotesi nisu imali odgovor na igru Los Angeles Kingsa, koji su tako poveli 3-0 i došli na koračić od svog prvog finala poslije gotovo 20 godina...

Los Angeles Kings - Phoenix Coyotes 2:1 (3-0)

Nakon dvije impresivne pobjede u Phoenixu, hokejaši Los Angeles Kingsa pobjedničku su formu prenijeli i na led u svom Staples Centeru. U trećoj utakmici finala Zapada slavili su s 2:1 i sada ih još samo jedna pobjeda dijeli od prvog Stanley Cup finala poslije dugih 19 godina čekanja.

"Imamo puno momaka koji nikada nisu osjetili ovakvo što, a neki i jesu. Ono što nas je učinilo uspješnima jest nošenje s tim uspjehom. Opet vodimo 3-0, to nije samo prilika već i odgovornost da se pripremimo za dobru utakmicu", izjavio je Dustin Brown, asistent Anžeu Kopitaru za izjednačujući pogodak Kingsa.

Coyotesi su bili bolji u prvoj trećini, ali nisu uspjeli matirati domaćeg vratara Jonathana Quicka. Međutim, to im je ipak pošlo za rukom u drugoj minuti druge trećine kada je zabio Daymond Langkow. No sve nakon toga bilo je u znaku Kingsa. Coyotesi su u drugoj i trećoj trećini upisali ukupno samo osam udaraca na gol.

Samo dvije minute kasnije Kopitar je izjednačio na 1:1, a dominacija Kingsa u posljednjem periodu okrunjena je jednim pogotkom (Dwight King) i to odmah u drugoj minuti.

S druge strane kapetan Coyotesa Shane Doan i dalje ne diže ruke od konačne pobjede i plasmana u veliko finale.

"Znamo što nam je činiti. Moramo dobiti iduću utakmicu, to je sve. Moramo igrati bolje. Razočarani smo što gubimo 3-0, ali mi smo prilično borbena momčad i moramo pronaći put do pobjede u sljedećoj utakmici."

Četvrta utakmica igra se u nedjelju 20. svibnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH19.05.2012. u 01:37
    Los Angeles ovo prolazi sa čistih 4-0
    ALGHAZANTH