Košarka

Panika u Miamiju, otkazan trening, novinari udaljeni od momčadi

Branimir Korać • subota, 19.05.2012.
Panika u Miamiju, otkazan trening, novinari udaljeni od momčadi
Foto: EPA

Indiana Pacersi su uspjeli povesti u seriji protiv Miamija s 2-1 i pred sobom imaju u Indianapolisu utakmicu za velikih 3-1. U Miamiju je lagano zavladala panika, potpuno nekarakteristično je otkazan trening kao i druženje s novinarima...

U NBA ligi se puno polaže na odnose s navijačima i medijima te mediji imaju određeno vrijeme za kontakte s igračima i strukom. Potpuno nekarakteristično je otkazati druženje s novinarima ili trening, a kada se dogodi oboje, jasno je kako se događa nešto veliko.

U slučaju Miami Heata to "veliko" je vodstvo Indiane 2-1 u seriji uoči vrlo važne četvrte utakmice, ali još više stanje u momčadi Heata. Treću utakmicu su odigrali kriminalno, posebno se to odnosi na Dwyanea Wadea, ne mogu zbog ozljede računati na Chrisa Bosha i nalaze se u vrlo teškoj situaciji, a samo jedan rezultat se priznaje ove sezone - naslov prvaka.

Stoga je trener Erik Spoelstra odlučio otkazati i trening i druženje s novinarima kako bi igračima dao potreban mir uoči ove važne utakmice. U nedjelju će odraditi lakši trening uoči susreta, no vremena za medije neće biti.

Za Spoelstru je ovo vrlo važna utakmica jer bi ispadanje Miamija za njega značio i odlazak s klupe. Iako je u NBA ligi sve moguće, Indiana bi se s 3-1 našla u predobroj situaciji i uzdrmani Miami bi se teško vratio.

Koliko je nervoza velika, svjedoči i žestok verbalni okršaj Wadea i Spoelstre tijekom minute odmora u trećoj četvrtini prošle utakmice nakon kojeg su Udonis Haslem i Juwan Howard morali smirivati zvijezdu Miamija da ne bi došlo do neugodnijeg incidenta. Spoelstra je vrlo brzo smirio situaciju tvrdeći kako je sve u redu. "Dwyane i ja smo ovdje već jako dugo. Prošli smo sve zajedno praktički od početka i, vjerujte, sve je u redu. Nije se dogodilo ništa, u glavama nam je samo četvrta utakmica i takva 'napaljenost' je samo dobrodošla."

"Napaljenost" ili nervoza, nazovite to kako želite, ali je očito kako u Miamiju stvari baš i ne idu kako se očekivalo. Četvrta utakmica je ključna, Chris Bosh neće igrati, a vrlo je upitno hoće li moći Mario Chalmers. Wade i James će imati sve na svojim leđima, ovaj put nema mogućnosti za teški podbačaj kakav je Wade imao u trećoj utakmici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.05.2012. u 22:03
    Nemoj se nervirati Anđelo:)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.05.2012. u 23:58
    ajme sad je sve na Lebronu, nista vise nije na Wadeu, alo ljudi sta vi pricate???
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.05.2012. u 20:09
    wade valjda misli da je to još uvijek njegova ekipa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.05.2012. u 16:00
    Pa cijela tekma se lomi na Wadeu.Vogel je prelukav.Ako se Miamijevci nisu pregrupirali u svlačionici sigurno će ispasti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.05.2012. u 15:34
    da ih bar indiana izbaci......
    Obrisan korisnik