Zimski sportovi

NHL: Serija preseljena u Newark, Devilsi po prvu pobjedu na svom ledu

Ivan Dominik • subota, 19.05.2012.
NHL: Serija preseljena u Newark, Devilsi po prvu pobjedu na svom ledu

U ranijem terminu subotnje večeri odigrat će se treća utakmica finalne serije Istočne konferencije između NJ Devilsa i NY Rangersa, u kojoj je trenutni rezultat 1-1, a prva utakmica slijedi u Newarku. Na sjeveroistoku SAD-a utakmica će se igrati u vrijeme ručka, što znači da po hrvatskom vremenu kreće od 19 sati. Po mnogočemu zanimljiv ogled mogao bi dati mnogo odgovora za nastavak ove serije, iako je još rano prejudicirati pobjednika...

Prudential Center u New Jerseyju ugostit će prvu utakmicu ovogodišnje polufinalne serije NHL-a. Nakon što su u svom Madison Square Gardenu NY Rangersi ostvarili polovičan uspjeh, izgubili drugu utakmicu, te izgubili prednost domaćeg terena, morat će, budući da nose status favorita u ovoj seriji, odigrati jednu od dvije sljedeće utakmice vrlo dobro kako bi iz nje izašli kao pobjednici.

Marian Gaborik, desno krilo Rangersa: "Moram igrati bolje, reagirati bolje u obrani, osobito u blokovima, a naravno biti mirniji i u završnicama. U posljednjoj smo utakmici imali momentum, ušli smo s prednošću 2:1 u zadnju trećinu, ali su nas 'okrenuli' i pobijedili. No, samo trebamo ponovno doći u njihovu dvoranu i odigrati bolje."

To naravno domaći Devilsi neće olako pustiti jer bi s ostvarene dvije domaće pobjede imali tri "meč lopte" za plasman u finale lige, a jednu od njih i na domaćem ledu u Newarku. Momčad Petera DeBoera odlično je reagirala nakon uvodnog poraza, odnijela pobjedu te zadržala dobru formu s dosta igrača koji igraju na zavidnoj razini. I dalje je njihov forte napad u kojem prednjači Ilja Kovalčuk, ali i obrana nije loša budući da na golu stoji veliki Martin Brodeur.

Novih ozljeda u sastavu Devilsa nema, još uvijek su izvan stroja samo Josefson i Tallinder, a dobra vijest za domaće je i dobra forma češkog beka u njihovu sastavu u zadnje vrijeme. Marek Zidlicky je u posljednjih pet utakmica postigao isto toliko bodova te je postao prava podrška svojim napadačima, a iskusni Čeh, k tome, sjajno obavlja i obrambene zadatke.

U subotu gostujući Rangersi i dalje slove za favorite te su puni samopouzdanja, iako su njihovi najbolji igrači, primjerice Marian Gaborik, u laganom padu forme i snage, zbog umora ili nečeg drugog. No, Rangersi imaju strašnu obranu i jako dugu klupu, a već dugi niz utakmica ih njeguje i sreća jer osim Brandona Dubinskyja i Matsa Zuccarella povrijeđenih igrača nema.

Martin Brodeur, vratar Devilsa: "Stekli smo i izgradili lagani momentum i sada ga moramo pokušati zadržati te ga odnijeti na naš led, a tamo učiniti našu dvoranu teškom za igru protiv nas."

Osim toga, kod Njujorčana je u ovoj seriji nazvanoj "Derbi rijeke Hudson" njihov igrač izjednačio i jedan NHL rekord. Talentirani mladi Amerikanac Chris Kreider postao je rekorder po broju osvojenih bodova u doigravanju u konkurenciji hokejaša koji u "regularnom" dijelu sezone nisu postigli ni bod. U posljednjoj utakmici igranoj u srijedu Kreider je zabio svoj četvrti gol i ostvario šesti bod što je bilo dovoljno za izjednačenje tog rekorda, budući da nije niti jednom nastupio u dresu Rangersa u prve 82 utakmice.

Utakmica u Prudential Centru koji će sigurno biti pun imat će veliki naboj, ali i značaj, a pobjednika je, kao i u dosadašnjim dvobojima, nemoguće predvidjeti, iako Rangersi zabijaju više i primaju manje golova u susretima protiv Devilsa ove sezone. Momčad Johna Tortorelle sigurno će imati u veliku podršku svojih navijača u Newarku jer je franšiza iz Velike jabuke jedna od najpopularnijih u SAD-u, a sigurno je popularnija od svojih današnjih suparnika.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!