Zimski sportovi

Coyotesi slavili u Staples Centru, serija se ipak vraća u Arizonu

Ante Jukić • ponedjeljak, 21.05.2012.
Coyotesi slavili u Staples Centru, serija se ipak vraća u Arizonu

Los Angeles Kingsi propustili su noćas prvu meč-loptu za plasman u finale Stanley Cupa. Predvođeni kapetanom Shaneom Doanom i sjajnim Mikeom Smithom na vratima, Phoenix Coyotesi izbjegli su "metlu" u finalu Zapadne konferencije i osigurali još barem jednu utakmicu u svojoj dvorani ove sezone.

Dva pogotka kapetana Shanea Doana i shutout Mike Smitha odveli su Phoenix Coyotese do 2:0 pobjede u Los Angelesu, u dvoboju u kojem su Kingsi imali priliku drugom uzastopnom "metlom" izboriti plasman u finale Stanley Cupa. Serija će se, tako, još jednom vratiti u Arizonu, gdje će Coyotesi još jednom pobjedom pokušati podgrijati nadu u veliki preokret.

Kingsi su noćas na svojoj koži osjetili ono što su mnoge momčadi, pogotovo one iz Zapadne konferencije, ove sezone doživljavale u dvobojima s Phoenixom. Iako su puno više vremena provodili u trećini Coyotesa, domaćini nisu uspjeli stvoriti puno pravih prilika za gol, dok su gosti s druge strane leda nemilosrdno kažnjavali svaku grešku. Shane Doan pogodio je krajem prve trećine, potom i sredinom druge, i to je, uz odličnu predstavu Mikea Smitha na vratima, Coyotesima bilo sasvim dovoljno za prvu pobjedu u seriji.

"Ne trebamo tražiti neke velike nedostatke u našoj igri. Jednostavno, ključ poraza leži u odličnoj predstavi protivnika. U obrani su odigrali disciplinirano, kao što uostalom igraju tijekom cijele sezone, a u napadu su iskoristili ono što im je bilo ponuđeno. To je sva mudrost", jednostavno je nakon utakmice rezonirao kapetan Kingsa Dustin Brown.

Los Angeles će novu priliku za plasman u finale Stanley Cupa imati u utorak, kada je na rasporedu peta utakmica serije. Podsjetimo, Kingsi u ovogodišnjem doigravanju nisu izgubili niti jednu utakmicu u gostima.

NHL doigravanje, rezultati, 20.05.2012.:

Zapadna konferencija, finale:

Los Angeles - Phoenix 0:2 (3-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!