Košarka

Kevin Garnett: "Peta utakmica je ključna. Kod kuće moramo pobijediti"

Mario Majdić Natrlin • ponedjeljak, 21.05.2012.
Kevin Garnett: "Peta utakmica je ključna. Kod kuće moramo pobijediti"
Foto: EPA

Philadelphia 76ersi stigli su u blagu psihološku prednost nakon preokreta i pobjede u četvrtoj utakmici protiv Boston Celticsa. Iskusni Celticsi ispustili su vodstvo od 18 poena razlike i serija je sada izjednačena na 2-2. Uoči iznimno važne pete utakmice u kampu momčadi iz Bostona analiziraju se pogreške iz poraza...

Kevin Garnett nije previše dvojio oko važnosti pete utakmice koju Celticsi i 76ersi igraju u Bostonu u večeri s ponedjeljka na utorak.

"Ovo je ključna utakmica. Ništa više, ništa manje. Igramo kod kuće i moramo pobijediti."

Celticsi su imali priliku povesti 3-1 u seriji jer su u četvrtoj utakmici u Philadelphiji držali vodstvo od 18 poena razlike. Uslijedio je zatim fantastičan preokret mladih Sixersa na koji Bostonovi igrači i trenerski tim nisu imali odgovor.

Nakon što su u prvom dijelu šutirali katastrofalnih 23% iz igre i zabili 31 poen, 76ersi su u drugom poluvremenu nadigrali Boston 61:37 sa šutom iz igre od odličnih 51%. Boston je nakon odmora šutirao 5/18 i 6/17 u zadnje dvije dionice. Philadelphia je u potpunosti preuzela inicijativu.

"To je prošlost", komentirao je Pierce uoči petog susreta. "Mlijeko je proliveno, trebamo ga počistiti i okrenuti se idućoj utakmici. Ne smiješ biti frustriran i ne smiješ žaliti za tim. Moramo odraditi svoj dio posla kod kuće", zaključio je veteran Celticsa.

Rivers: "Možda smo pogriješili s niskom petorkom"

Trener Bostona, Doc Rivers, dosta je pričao o visokim i niskim petorkama koje je koristio u seriji protiv Sixersa i koje igraju ključnu ulogu u ovom dvoboju. U zadnjoj utakmici je niska postava Philadelphije, s Thaddeusom Youngom na četvorci i novakom Lavoyom Allenom na poziciji centra, u potpunosti nadigrala nisku petorku Celticsa s kojom je Rivers odlučio uzvratiti.

Slobodna bacanja

Philadelphia 76ersi su u regularnom dijelu bili posljednja momčad lige s povijesno niskih 18,2 slobodnih bacanja po utakmici. U seriji s Bostonom puno češće odlaze na liniju slobodnih bacanja. U prosjeku 24,8 puta po utakmici. U doigravanju su općenito podigli taj segment igre i u prosjeku šutiraju 25,3 slobodnih bacanja po susretu.

Young i Allen su zabili ukupno 12 poena i uhvatili šest skokova u zadnjoj četvrtini. Utakmicu su prelomile pravovremene trice Andrea Iguodale. Iako je do sada niska petorka Bostona s Kevinom Garnettom kao centrom i Pierceom na četvorci funkcionirala odlično, ovaj put nisu imali odgovora za motivirane 76erse.

"Iskreno, ako smo napravili neku pogrešku bilo je to što nismo u igru vratili Brandona Bassa. U prve tri utakmice niska postava je bila bolja od visoke. U četvrtoj je bilo obrnuto. Svaki put kada bi se vratili na nisku petorku to bi nam naštetilo", analizirao je Rivers.

Garnetta brinu skokovi, Riversa Bradleyjevo rame

Kevin Garnett, koji u ovogodišnjem doigravanju igra odlično, odradio je veoma lošu partiju. Šutirao je 3/12 iz igre i imao čak sedam izgubljenih lopti. Boston je Philadelphiji dopustio čak 17 napadačkih skokova.

Philadelphia je dominirala pod obručima uhvativši 52 skoka u odnosu na 38 Bostonovih. U seriji 76ersi imaju prednost u skoku sa 44,3 po utakmici u odnosu na 40,8 Bostona koji je i u regularnom dijelu bio najlošija skakačka momčad lige.

"Najvažniji su skokovi i drugi napadi. Ako to kontroliramo, kontroliramo i svoju sudbinu. U ovoj utakmici to nismo uspjeli postići", izjavio je Garnett.

Doca Riversa brine i ozljeda Averyja Bradleyja koji je u četvrtoj utakmici ponovno dislocirao svoje rame s kojim ima problema cijelu sezonu. Unatoč neugodnoj ozljedi, Bradley nije propustio ni jednu utakmicu. 21-godišnji starter Celticsa u nedjelju nije trenirao, ali očekuje se da će igrati. Rivers je rekao da vjeruje kako je Bradley barem triput dislocirao rame u ovogodišnjem doigravanju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.05.2012. u 16:21
    Inače, mogla bi se ova serija razvuć do sedme utakmice...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.05.2012. u 16:02
    GO!! Celtics
    Obrisan korisnik