Tenis

Söderling bez Roland Garrosa, Olimpijskih igara i Wimbledona

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.05.2012.
Söderling bez Roland Garrosa, Olimpijskih igara i Wimbledona
Foto: EPA

Švedski tenisač Robin Söderling još uvijek nije spreman za povratak na teren te je potvrdio kako će sigurno propustiti Roland Garros, Wimbledon i Olimpijske igre...

Robin Söderling bit će više od godinu dana bez odigranog teniskog meča. Švedska teniska zvijezda je posljednji nastup ubilježila u srpnju prošle godine u Bastadu nakon čega je zbog mononukleoze morao otkazati veliki broj turnira. Kako još uvijek nije spreman za povratak, službeno je potvrdio da neće nastupiti na Roland Garrosu, Wimbledonu i Olimpijskim igrama u Londonu.

Kada će se vratiti, još uvijek nije poznato. "Ne mogu to niti otprilike reći. Ovo je ozbiljna situacija i svaki prerani povratak može mi donijeti samo probleme. Kada se budem osjećao u potpunosti spremnim za nastup, vratit ću se tenisu", potvrdio je Söderling.

Koliko mononukleoza može biti opasna, pokazalo se i na slučaju našeg Marija Ančića kojem je praktički donijela prekid karijere. Ančić se pokušavao vratiti, no bezuspješno i u konačnici je bio prisiljen prekinuti igračku karijeru i započeti onu odvjetničku.

Söderling u pravoj formi bio bi jedan od glavnih švedskih aduta na oba turnira kao i na Olimpijskim igrama. U Roland Garrosu je dvije godine zaredom dolazio do finala, a u jednom od ta dva pohoda svladao je i Rafaela Nadala prekinuvši njegov niz od 31 uzastopne pobjede u Parizu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.05.2012. u 00:52
    Pazi koga ljubiš.....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2012. u 02:39
    soderling poslije federera, najbolji covjek tenisac kojeg poznajem, zna se nasalit kad treba, sav je na mjestu, bas mi ga je zao sto mu se ovo dogodilo
    Obrisan korisnik
  • bubici22.05.2012. u 16:51
    Zbog tenisačica.
    bubici