Zimski sportovi

Devilsi po izjednačenje na svom ledu

Krešimir Ferlak • ponedjeljak, 21.05.2012.
Devilsi po izjednačenje na svom ledu

S rezultatski uvjerljivih 3:0 New York Rangersi dobili su treću utakmicu i preuzeli vodstvo u seriji. New Jersey sada ide po izjednačenje, jer su slučaju poraza, Rangersi bi imali prednost koju će teško prosuti.

New Jersey Devils – New York Rangers (1-2)

Treći susret serije bio je preslika onog prvog. Kroz prve dvije trećine New Jersey je imao više od igre, inicijativu, prilike, ali nisu zabili. Henrik Lundqvist je bio nepremostiva prepreka, čovjek koji čini razliku na ledu u korist Njujorčana.

Suspendiran Brandon Prust

Rangersi će današnju utakmicu odigrati bez Brandona Prusta koji je dobio jedan susret suspenzije zbog naleta na glavu Antona Volčenkova, braniča Devilsa. Trener New Jerseya Peter DeBoer nazvao je taj potez "lovom na glavu", liga se donekle složila pa je napadač New Yorka zaradio utakmicu pauze.

Treći period donosi vodstvo Rangersa koje onda znalački čuvaju do kraja. Dan Girardi je bio čovjek koji je postigao pobjednički pogodak u obje utakmice, te je time naplatio svoj trud u obrambenom dijelu. To je recept koji nije lagano prenijeti u svaku utakmicu, Lundqvist ipak nije čudotvorac i ne može se očekivati da će baš sve prilike Devilsa zaustaviti.

To je on i sam priznao nakon utakmice rekavši: "Pokušavam zaustaviti svaki udarac, ali kao golman znate da to ne može zauvijek trajati." Teško je biti nezadovoljan nakon pobjede od 3:0 i vodstva u seriji, ali Rangersi su iskusni i oprezni, te znaju da će im za novu pobjedu trebati još više.

Dan Girardi, branič Rangersa: "Lundqvist je uvijek tu kada su nam potrebne velike obrane. Znali smo na zadnjoj utakmici, da ako odigramo dobar treći period da ćemo doći do pobjede, a to je sve zahvaljujući Hanku."

S druge strane, u svlačionici Devilsa osjetilo se malo frustracije. Odigrali su još jedan dobar susret, ali na semaforu se, osim udaraca na gol (36-21), to nije pokazalo. Treba im opet više prometa pred vratima Njujorčana i poneki odbijanac, kao što je to bilo u jedinom susretu serije koji su pobijedili.

Rangersi u prva dva kruga doigravanja nisu imali prednost od 3-1 u seriji i prema načinu kako igraju teško je očekivati da bi tu prednost prokockali. Zato je ova utakmica u Prudential Centru za Devilse ključna, jer će se kasnije teško dva puta izvući u Madison Square Gardenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!