Ostali sportovi

Buzetski boćari na Final Fouru Kupa prvaka

Branimir Korać • utorak, 22.05.2012.
Buzetski boćari na Final Fouru Kupa prvaka
Foto: Simon Maljevac

Hrvatski prvak Trio Buzet plasirao se na Final Four Kupa prvaka. U četvrtfinalnom dvoboju Buzećani su bili bolji od slovenske Lokateks Trate dok je Zrinjevac poražen od francuskog St. Vulbasa...

Hrvatsko boćanje ostvarilo je novi veliki uspjeh. Momčad našeg prvaka Trio Buzeta plasirala se na završni turnir Kupa prvaka koji će se održati u talijanskom Chieriu početkom lipnja.

U četvrtfinalu Buzećani su za protivnika imali slovensku Lokateks Tratu i u neizvjesnom dvoboju uspjeli izboriti prolaz. Prvi dvoboj u Sloveniji je završen pobjedom slovenskog prvaka 13:9 da bi naš predstavnik s istim rezultatom slavio na svom boćalištu. U dodatnom raspucavanju za prolazak dalje Buzećani su bili mirniji i bolji te s 4:2 nadjačali Slovence.

St. Vulbas je u oba susreta svladao Zrinjevac, bilo je 12:10 i 15:7, a na završni turnir su se još plasirali i talijanski klubovi Ivrea i Pontese.

Vođa Trio Buzeta Branko Ratoša nije krio zadovoljstvo nakon susreta: "Svi skupa smo mogli uživati u vrhunskoj partiji. Imali smo peh zbog ozljede Alena Guština i bolesti Bojana Novaka. Čestitam gostima iz Slovenije na vrhunskoj partiji, bili su jako blizu neodlučenog rezultata, koji bi ih odveo na Final Four, a dodatna igra bila je prava lutrija. Nadam se da ćemo sanirati ozljede do završnog turnira i dobro se pripremiti te da nećemo razočarati u Italiji."

Prolaz Tri Buzetu je osigurao Bojan Novak koji je izjavio: "Ovo je posebna utakmica. Uzbuđenje kod posljednje boće bilo je ogromno, takvo nešto još nisam doživio u svojoj karijeri iako sam odigrao puno europskih utakmica. Žao mi je Lokateks Trate jer su odigrali odličnu utakmicu, no na kraju smo ipak dokazali da zasluženo idemo na Final Four. Nadam se da ćemo u idućih 14 dana imati više sreće sa zdravljem. Ako bude sve u redu i dobro se spremimo za završni turnir, onda se nadam da bi mogli u Italiji i do drugog naslova europskih prvaka."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!