Zimski sportovi

Video: Zach Parise vodio Devilse do izjednačenja

Krešimir Ferlak • utorak, 22.05.2012.
Video: Zach Parise vodio Devilse do izjednačenja

Nakon što u prvoj utakmici serije na svom ledu nisu uspjeli postići niti pogotka, New Jersey Devilsi su sve naplatili u drugom susretu. Slavili su s visokih 4:1, izjednačili seriju i sada puni samopouzdanja idu u Madison Square Garden.

Pronaći lijek za Henrika Lundqvista, to je jedino što su Devilsi željeli. Odigrali su odličnu prošlu utakmicu, ali bez realizacije. Sada su opet krenuli furiozno, praktički se cijeli prvi period igrao u trećini Rangersa. Dominaciju su napokon i naplatili.

Poveli su pogotkom Brycea Salvadora s plave linije, a nešto kasnije na prekrasno dodavanje Zacha Parisea, kontru pogotkom dovršava Travis Zajac. Drugi period je donio izjednačenu igru, Rangersi su se malo oporavili, ali do pogotka nisu došli.

Tortorella i DeBoer

Verbalni dvoboji trenera Johna Tortorelle i Petera DeBoera počeli su još za regularnog dijela sezone, a što serija odmiče dalje i jedan i drugi koriste šansu da malo ˝okrznu˝ svog kolegu u izjavama. No, nakon susreta nisu to željeli komentirati˝Ne radi se ovdje o Johnu i meni, nego o igračima na ledu.˝, rekao je trener Devilsa DeBoer. Tortorella je dodao:˝Ne želim to komentirati, hvala˝. I tako će biti. Vjerojatno do sutra.

Na početku trećeg dijela, s igračem više, udarac upućuje Ilja Kovaljčuk, a odbijanac u mrežu sprema Parise. Rangersi razočarani rezultatom počeli su gubiti živce, pa je bilo sve više napetosti na ledu i isključenja. Gosti su zaradili do kraja susreta čak 43 kaznene minute, a domaći Devilsi 23.

Bilo je još i pogodaka. Ruslan Fedotenko je smanjio za Rangerse pet minuta prije kraja, a bilo kakvu nadu gostiju, ako je nje i bilo, uništava Parise novim pogotkom na samom kraju utakmice. Zaslužena pobjeda New Jerseya, a uz sjajnog Parisea, treba spomenuti i Martina Brodeura koji završio utakmicu s 29 obrana i jednim primljenim pogotkom, a čak je i asistirao kod posljednjeg gola.

Serija se vraća u Madison Square Garden, a prema viđenom, možemo očekivati nove sjajne utakmice. Hoće li i oni otići do sedme? Prema dosad prikazanom, sasvim moguće.

NHL; rezultati, 21.5.2012.:

Istočna konferencija, finale:

New Jersey – NY Rangers 4:1 (2-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.05.2012. u 13:26
    ma rangersi suckaju
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.05.2012. u 13:25
    prgavci iz new yorka....ajmo devilsi
    Obrisan korisnik