Zimski sportovi

Phoenix traži sunce u Arizoni

Krešimir Ferlak • utorak, 22.05.2012.
Phoenix traži sunce u Arizoni

Nakon pobjede u Staples Centru, Phoenix Coyotesi su preživjeli još jedan dan. Odnosno, još jednu utakmicu. Zaostatak je i dalje golem, Kingsi imaju drugu meč loptu, a Coyotesi žele biti prvi koji će ih poraziti na gostovanju.

Phoenix Coyotes – Los Angeles Kings (1-3)

Sam naslov ne treba doslovno shvatiti. U Glendaleu usred pustinje predviđa se više od 30 stupnjeva, no za hokejaše Phoenixa postati će vruće tek ako pobjede petu utakmicu serije. Predvođeni nadahnutim kapetanom Shaneom Doanom slavili su u Los Angelesu, a sada će pokušati ono što još nitko ove sezone nije uspio.

Naime, Los Angeles još nije izgubio niti jednu utakmicu na gostovanjima u ovogodišnjem doigravanju. Imaju tri pobjede u Vancouveru, pa dvije u St.Louisu, a dobili su i prva dva susreta u Glendaleu, na domaćem ledu Phoenix Coyotesa.

Shane Doan, kapetan Phoenixa:˝Nitko u našoj svlačionici nije bio sretan nakon prva tri poraza. Pokazali smo više u prošlom susretu, no i dalje smo u istoj situaciji kao i neku večer. Ako ne odigramo dobro i ne pobijedimo, pakiramo se i idemo kući.˝.

Pobjeda bi Phoenixu značila mnogo više od prekida ovog niza, vratili bi se u seriju. Bila bi to i zahvala sjajnim navijačima u Jobing.com Areni, koji zdušno bodre Coyotese cijele godine. Do toga neće lako doći, samo sjajna kolektivna igra ih može dovesti do željenog rezultata.

Legionar i kapetan Phoenixa Shane Doan igra odlično i u njega ne treba sumnjati. Također vratar Mike Smith je najjača karika ekipe, a i sam je priznao da mu je prošla utakmica bila najbolja u seriji. Više će se očekivati od Raya Whitneya koji je sjajno igrao prve dvije serije, pa se malo zagubio u ovoj, te od Radima Vrbate, koji je zabio 35 golova u regularnom dijelu, a sada spava proljetni san i postigao je tek dva pogotka u doigravanju!

Kod Kingsa unatoč porazu nema panike, Zašto i bi, kad im je to bila prva izgubljena utakmica poslije osam uzastopnih pobjeda? Načini igre neće mijenjati, Jonathan Quick, Dustin Brown, Anže Kopitar i društvo su uvjereni da bi već u utorak kasno navečer mogli slaviti ulazak u veliko finale Stanley Cupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!