Nogomet

Srna: "Eduardo osjeća odgovornost, želi biti maksimalno spreman"

Lovro Štrbinić • utorak, 22.05.2012.
Srna: "Eduardo osjeća odgovornost, želi biti maksimalno spreman"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska nogometna reprezentacija kompletira se pred Europsko prvenstvo, a jedan od posljednjih koji je stigao je kapetan Darijo Srna. Bivši igrač Hajduka ujedno je i kapetan Šahtara, za čiju je službenu stranicu ponudio očekivanja od kontinentalne smotre...

Nakon naporne, ali i uspješne sezone u Šahtaru, Darijo Srna je u nekoliko dana "napunio baterije" i priključio se selekciji pod vodstvom Slavena Bilića. Jedan je od igrača pred kojim stoje velika očekivanja, a kapetan Hrvatske osvrnuo se na cjelokupnu situaciju u reprezentaciji.

"Svi smo zadovoljni činjenicom što smo se plasirali na Euro te ćemo učiniti sve da napravimo dobar rezultat. Ići ćemo do granica svojih mogućnosti i prikazati navijačima dobru igru", najavio je na početku Srna, a potom se osvrnuo na stanje svog klupskog suigrača Eduarda.

"Otišao je nekoliko dana prije iz kluba s razlogom, propustio je dobar dio sezone. Osjeća odgovornost i želi biti maksimalno spreman za Euro. Pokazao je time profesionalnost i ljudski karakter, kao i koliko voli zemlju za čiju reprezentaciju nastupa", otkriva pouzdani Bilićev igrač.

Dodao je kako se trenira dva puta dnevno, jednom s naglaskom na fizičku pripremu, dok se drugi put više radi s loptom. Rekao je ponešto i o nadolazećoj provjeri protiv Estonije: "Mnogi igrači će zaigrati, Bilić želi sve isprobati. Nakon susreta će vjerojatno obznaniti tko neće ići na Europsko prvenstvo."

Na kraju se dotaknuo ciljeva u Poljskoj i Ukrajini: "Uvijek pred sebe stavljamo najviše ciljeve. Prvo dolaze utakmice u grupi, ići ćemo korak po korak, a potom vidjeti što će se dogoditi."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.05.2012. u 23:30
    bit ce dudu spasitelj!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.05.2012. u 18:59
    ta Eduardova izjava raduje-da je spreman na sve opcije
    Obrisan korisnik