Tenis

Veić razočarao u kvalifikacijama Roland Garrosa, Škugor ugodno iznenadio

Vedran Babić • utorak, 22.05.2012.
Veić razočarao u kvalifikacijama Roland Garrosa, Škugor ugodno iznenadio
Foto: Bruno Karadža

Na drugom Grand Slam turniru sezone, Roland Garrosu, započele su kvalifikacije u muškoj konkurenciji. Hrvatska je s dva predstavnika spala na jednog nakon što je Antonio Veić izgubio, a Franko Škugor pobijedio...

Antonio Veić u Pariz je stigao u životnoj formi. Odličnim rezultatima ove sezone probio se do 119. pozicije ATP ljestvice, no po izlasku novih ljestvica doživjet će pad od otprilike 30 pozicija.

Naime, prošle godine igrao je treće kolo Roland Garrosa nakon što je prošao kvalifikacije i zaradio ukupno 115 bodova, no ove godine zaustavljen je već u prvom kolu kvalifikacija.

Postavljen za 15. nositelja, Veić je izgubio od domaćeg tenisača Kennyja De Scheppera (167.) 6:3, 1:6, 6:4.

24-godišnjem Lošinjaninu to je bio četvrti nastup na pariškom Grand Slamu i drugi put da je izgubio u prvom kolu kvalifikacija. Ista sudbina zatekla ga je u prvom nastupu, 2009. godine. 2010. zapeo je u trećem kolu kvalifikacija, a prošlogodišnji domet već smo spomenuli.

S druge strane De Schepper je prije ovog meča svoju posljednju pobjedu ostvario sredinom ožujka, a na Roland Garrosu nikada nije prošao u glavni ždrijeb. Dapače, ovo mu je tek drugi nastup i prva pobjeda s obzirom da je prošle godine poražen u prvom kolu kvalifikacija.

I dok je Veić ipak razočarao, Franko Škugor je ugodno iznenadio. Prije samo 13 mjeseci uživao je u renkingu karijere (147.), da bi potom zbog ozljede propustio cijelu drugu polovicu sezone. Ove godine odigrao je samo devet mečeva, uglavnom po Futuresima i Challengerima.

Logično, renking mu je drastično pao i sada je službeno 945. tenisač svijeta. Ipak, protiv Mattea Viole, koji je 158. na ljestvici, to nije igralo nikakvu ulogu. 24-godišnji Šibenčanin slavio je 7:5, 6:7 (1), 6:3.

U drugom kolu Škugor će igrati protiv petog nositelja kvalifikacija, Nijemca Daniela Brandsa (105.).

U srijedu će nastupiti jedina hrvatska predstavnica u ženskom dijelu kvalifikacija. Povratnica Ajla Tomljanović igra protiv Jaroslave Švedove.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.05.2012. u 23:14
    Sad gubi 120 bodova i vraca se napocetak -.-
    Obrisan korisnik