Zimski sportovi

Video: Dustin Penner u produžetku donio Los Angeles Kingsima finale Stanley Cupa

Vedran Babić • srijeda, 23.05.2012.
Video: Dustin Penner u produžetku donio Los Angeles Kingsima finale Stanley Cupa

Prvi finalisti Stanley Cupa 2012. godine su hokejaši Los Angeles Kingsa, koji su u petoj utakmici porazili Phoenix Coyotese 4:3 i došli do svoje četvrte pobjede u seriji...

Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings 3:4 (1-4)

Impresivan niz Los Angeles Kingsa nastavljen je i u finalu Zapada. Nakon što su eliminirali dvije najbolje momčadi Zapada u regularnom dijelu, Vancouver Canuckse (4-1) i St. Louis Bluese (4-0), uvjerljivi su bili i protiv Phoenix Coyotesa, koje su apsolvirali s 4-1 i prošli u svoje prvo finale poslije 1993. godine kada su izgubili od Montreala. I dalje traže svoj prvi Stanley Cup.

"Jako sam ponosan na igrače, ovo je njihov veliki uspjeh. To su dečki koji se znoje i koji krvare", izjavio je trener Kingsa Darryl Sutter, čija je momčad u doigravanju oborila nekoliko rekorda.

Naime, ovo im je bila deseta gostujuća pobjeda u nizu što se tiče doigravanja, što nikada nikome prije njih nije pošlo za rukom, te osma u osam gostujućih utakmica ovog proljeća. Također, Kingsi su postali tek druga momčad kojoj je pošlo za rukom eliminirati prva tri nositelja konferencije na putu do finala. To je uspjelo još jedino Calgaryju 2004. godine kojeg je vodio baš Sutter.

"U momčadi imamo par igrača koji su već bili u finalu i imali priliku, ali mnogo igrača nije. Napokon su nam se stvari poklopile u pravo vrijeme. Svi igrači doprinose", dodao je kapetan Kingsa Dustin Brown.

Coyotesi su u tijeku utakmice vodili 1:0 i 2:1, a Kingsi 3:2 prije nego što je Keith Yandle u 37. minuti izjednačio na 3:3 i postavio, pokazat će se kasnije, konačan rezultat u regularnom dijelu.

Do kraja utakmice Coyotesi su imali nekoliko dobrih prilika za pobjedu, no nisu ih uspjeli realizirati. Imali su situaciju 5 na 3 u trećoj trećini te igrača više u produžetku.

Drama u produžetku trajala je čak 18 minuta, a pobjedonosni pogodak za Kingse postigao je Dustin Penner na asistenciju Jeffa Cartera.

Kingsi su utakmicu završili s 51 udarcem na gol naspram 41 Coyotesa. Jonathan Quick obranio je 38 udaraca, a Mike Smith 47.

Unatoč ispadanju, trener Coyotesa Dave Tippett gleda na situaciju iz pozitivne perspektive:

"Igrači bi se trebali osjećati dobro s obzirom na sve što su napravili ove godine. Imamo jako puno mladih igrača kojima će ovo iskustvo biti neprocjenjivo. Mike Smith je napravio mnogo, stabilizirao nas je. Frustracija će nestati, a stvaranje momčadi za iduću sezonu započet će vrlo brzo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.05.2012. u 15:05
    bravo kingsi! osmi nositelj u finalu uz 8-0 omjer u gostima!
    Obrisan korisnik