Nogomet

Video: Poljaci krenuli u pripreme pobjedom protiv Latvije

Branimir Korać • srijeda, 23.05.2012.
Video: Poljaci krenuli u pripreme pobjedom protiv Latvije
Foto: EPA

Pripremni ciklus uoči nastupa na Europskom prvenstvu kojem su domaćini Poljaci su nastavili u Klagenfurtu gdje su odradili prijateljski dvoboj s Latvijom. Bez nekolicine važnih igrača ipak su u konačnici slavili s 1:0...

Prvenstveni nastupi su arhivirani i nogometaši su okrenuti reprezentativnim obvezama, posebno oni koji kandidiraju za nastup na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini. Sudomaćin, reprezentacija Poljske, jučer je odradila prvi pripremni dvoboj, a protivnik im je bila reprezentacija Latvije koju su u konačnici svladali s 1:0.

Poljski izbornik Franciszek Smuda odlučio je dati dodatni odmor nekolicini igrača pa tako u ovom susretu nisu nastupili Robert Lewandowski, Jakub Blaszczykowski, Lukasz Piszczek i Wojciech Szczesny.

Najvećim dijelom susreta Poljaci su dominirali, stvorili nekoliko zanimljivih prilika, ali sve do 82. minute nisu mogli do pogotka. Tada je Artur Sobiech najbolje reagirao na ubačaj Kamila Grosickog i donio pobjedu Poljacima.

"Vjerojatno će biti onih koji će tvrditi kako u pripremama rezultati nisu važni, ali ne možemo se baš tako postavljati, dečki su ubilježili pobjedu i na tome im ipak treba čestitati", rekao je nakon susreta poljski izbornik.

EP 2012. - Skupina A

1Češka 34:5-16
2Grčka 33:304
3Rusija 35:3+24
4Poljska 32:3-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.05.2012. u 15:38
    Bravo za domaćina ekipu
    Obrisan korisnik