Zimski sportovi

Minnesota Wild dovela najveću finsku mladu zvijezdu u svoje redove

Ivan Dominik • srijeda, 23.05.2012.
Minnesota Wild dovela najveću finsku mladu zvijezdu u svoje redove

Momčad koja se natječe u NHL ligi s dosta slabim uspjesima u posljednje vrijeme, Minnesota Wild, počela je sa slaganjem kadra za iduću sezonu. U jeku finalnih serija doigravanja u konferecijama ekipa Minnesote objavila je kako je potpisala ugovor s jednom od najvećih nada finskog hokeja...

Mikael Granlund novi je član franšize Minnesota Wilda i od naredne će sezone započeti svoju karijeru u najjačoj i najpoularnijoj hokejaškoj ligi svijeta. Mladi 20-godišnji Finac, koji je oduševljavao na Svjetskom prvenstvu elitne divizije 2011. godine u Bratislavi stavio je potpis na ugovor vrijeda 2.7 milijuna dolara s 90.000 dolara bonusa po sezoni, a ugovor vrijedi tri godine - prenosi Mineapolis Star Tribune.

Hokejaš kojeg je Wild izabrao kao ukupno deveti izbor drafta 2010. godine ove je sezone bio najbolji igrač svog matičnog kluba HIFK-a iz Helsinkija, a ujedno šesti u SM Liigi, s 51 bodom iz 45 utakmica. U Minnesoti ga čeka kapetan ekipe, a u isto vrijeme i kapetan finske reprezentacije s minulog SP-a u Helsinkiju i Stockholmu, iskusni Mikko Koivu.

Sjajni Granlund dosad je u tri profesionalne seniorske sezone postigao 127 bodova u isto toliko utakmica, a usporedbe radi treba reći da je Koivu u četiri godine igranja prije odlaska u NHL imao 58 ostvarenih bodova. Nije se ranije pridružio Wildu jer je želio odslužiti šest mjeseci vojne obveze, završiti školu i kako je sam kazao: "trenirati toliko jako da budem najspremniji kada budem dolazio ovdje".

Svijetu hokeja Mikael Granlund postao je poznat na prošlogodišnjem svjetskom prvenstvu kada je zabio lacrosse gol protiv Rusije u polufinalu te je tim pogotkom odveo svoju zemlju u finale. Kasnije je Finska osvojila turnir, a Granlund je postao heroj nacije jer je takav gol rijetko viđen u hokeju, a zabijali su ga primjerice Sidney Crosby i bivši igrač Medveščaka Aaron Fox.

"Sada sam član Minnesota Wilda i to je ispunjenje sna za mene. Vrlo sam uzbuđen, unaprijedio sam se u mnogim segmentima igre i bolji sam u svemu kao igrač. Jači sam i smatram da sam spreman za igranje u NHL-u sljedeće sezone", kazao je Granlund po potpisivanju ugovora za klupske stranice.

Minnesota očito gradi novu i mladu momčad jer je uz Granlunda potpisano još šest mladih i perspektivnih hokejaša koji će ljeto provesti u kampu u Xcel Energy Centru, a momak iz Oulua, koji ima jednako obećavajućeg brata Marcusa, vrlo vjerojatno će se izboriti za svoj status u momčad Wilda te će od jeseni zaigrati hokej u najboljoj ligi svijeta u hokeju na ledu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.05.2012. u 21:42
    Odlični prospecti! Granlund će biti odličan igrač.
    Obrisan korisnik