Rukomet

Split s devet igrača u kadru iznenadio u Karlovcu, rasplet u Ligi za ostanak

Ivan Dominik • četvrtak, 24.05.2012.
Split s devet igrača u kadru iznenadio u Karlovcu, rasplet u Ligi za ostanak
Foto: Ivana Strahija

Čak četiri utakmice odigrane su u sredini tjedna u sklopu Premijer lige, a srijeda je donijela po dva susreta u Ligi za prvaka i Ligi za ostanak. Iako je prvak već odavno poznat, za vrh ljestvice su se borili Siscia i Nexe, a na kraju su u domaćoj dvorani u vrlo užarenoj atmosferi prevagnuli Siščani, dok je u drugoj utakmici Split iznenadio u Karlovcu. U Ligi za ostanak ništa novo, još jedno slavlje upisala je Dubrava, a Gorica je bila sigurna na svom parketu protiv osrednje Marine...

Karlovačka banka ugostila je momčad Splita u devetom kolu Lige za prvaka te je iznenađujuće izgubila utakmicu pred svojom publikom. U isto vrijeme dok je Siscia iznenađujuće pobjeđivala Nexe, Splićani su igrali sjajno u Gradu na četiri rijeke. od samog početka susreta je Split bio bolja momčad od domaćina te je konstantno imao osjetno vodstvo od minimalnih dva razlike, iako se Karlovac kroz cijelo prvo poluvrijeme uspijevao vraćati u egal.

Do prvog vodstva je domaća ekipa došla tek u 27. minuti dvoboja kada je Tomislav Huljina pogodio za 12:11 Karlovca, no odmah nakon toga je Split napravio seriju od 4:1 i golom Filipa Ćelića, koji je inače utakmicu završio s četiri zgoditka na kontu, završio prvi dio prednošću od 15:13.

U nastavak je Karlovac ušao bolje, brzo došao do izjednačenja dvama pogocima i ubrzo prešao u vodstvo. No, Split se nije dao te vrlo brzo odgovorio i prešao u novo vodstvo, a posebno se tada istaknuo Ćelić, mladić iz Zagrebove škole i sjajno desno krilo, koje igra i u juniorskim reprezentacijama. Split su značajnije odvojio tek u posljednjoj četvrtini utakmice serijama od tri odnosno četiri gola.

Split je boljom igrom, prvenstveno u napadu, do završnice tako došao s osjetnijom prednošću, domaćin je ostao bez snage i odgovora pa je na kraju gostujuća ekipa odnijela oba boda iz Karlovca rezultatom 29:26. Pobjedničku ekipu, koja je u Karlovac stigla sa samo osam igrača i vratarom predvodio je konstantni Hrvoje Batinović sa sedam golova, dok je pet dodao Mario Jelinić. Domaćine je predstavio Stipe Mandalinić s pet pogodaka, ostatak momčad se nije istaknuo, a vratari Karlovca su skupili samo devet obrana, četiri manje od Splitova Marija Cvitkovića.

U Ligi za ostanak je najatraktivniji susret odigran u Varaždinu gdje se slabašni Varteks "rukama i nogama" bori za spas i ostanak u najvišem razredu hrvatskog rukometa. Varaždincima je u goste došao najteži mogući protivnik, vodeća ekipa Lige za ostanak, Dubrava. Veprovi su u Barokni grad stigli kao izraziti favoriti, a iako je Varteks bolje započeo susret, ipak su gosti uspjeli opravdati svoju ulogu.

Domaćin je dvoboj otvorio vodstvom od 5:0, ali je Dubrava odmah odgovorila serijom od šest golova te prešla u vodstvo. Od tada pa do kraja susreta ništa se nije mijenjalo osim nekoliko izjednačenja domaćina, a pobjeda je na kraju otišla u Zagreb kao i bodovi. Na pauzi je bilo 13:11 za Dubravu koja je ipak imala klasu više te je pobijedila 34:30 nakon vrlo efikasne i odlične igre oba sastava u drugih pola sata.

Tomi Vozab predvodio je Dubravu do novog trijumfa s osam golova, a osim njega koji igra u životnoj formi istaknuli su se i stopostotni Ivan Vida sa šest zgoditaka koliko je zabio i njegov imenjak Dumenčić. Vratari gostiju imali su 12 obrana, a dvostruko manje s vrlo lošim postotkom od 15 posto imali su čuvari mreže Varaždinaca. Stoga je devet golova Domagoja Jagodića i šest Luke Trojka bilo nedovoljno za Varteks Di Caprio.

Gorica je pred svojom publikom svladala Marinu 39:34 predvođena Lukom Sokolićem i Ivanom Laljekom, a unatoč tome je Varteks ostao u ligi i za sljedeću sezonu, iako će završiti na pretposljednjoj poziciji Lige za ostanak. Budući da je tijekom godine od natjecanja odustala Arena Jadrograd, u narednoj sezoni uz nju Premijer ligu neće vidjeti samo Međimurje. Ostanak u ligi uz Varteks Di Caprio osigurale su ekipe Dubrave, Marine i Gorice, dok u nju ulaze Vidovec i Medveščak. Posljednje kolo Premijer lige igra se narednog vikenda.

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Poreč17:27RK Zagreb
Karlovac26:29Split
Siscia28:27Nexe Našice
1RK Zagreb 10334:257+7720
2Nexe Našice 10303:283+2010
3Siscia 10264:286-229
4Split 10286:306-208
5Poreč 10238:267-297
6Karlovac 10279:305-266

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • M-G24.05.2012. u 14:44
    U Ligu za ostanak ekipe prenose bodove osvojene u meCusobnim susretima iz prvog dijela prvenstva. Nakon završetka natjecanja u Ligi za ostanak ekipe poredane na peto i šesto mjesto ispadaju iz Lige i u slijedećoj natjecateljskoj godini natjecu se u I HRL za muške ovo vam je iz pravilnika HRS-a... [više na forumu]
    M-G
  • M-G24.05.2012. u 14:40
    zašto se brišu komentari???
    M-G
  • Obrisan korisnik24.05.2012. u 12:39
    bravo mario !!!!!!!!!.........svaka čast i ekipi
    Obrisan korisnik