Tenis

Roland Garros siromašniji za Monfilsa i Nishikorija

Vedran Babić • četvrtak, 24.05.2012.
Roland Garros siromašniji za Monfilsa i Nishikorija
Foto: Ivan Lacković

Drugi Grand Slam sezone, Roland Garros, proteći će bez domaćeg predstavnika Gaela Monfilsa te Keija Nishikorija koji su morali otkazati svoj nastup zbog ozljeda...

Ambicije Francuza na ovogodišnjem Roland Garrosu doživjele su neugodan udarac nakon što je Gael Monfils otkazao nastup zbog ozljede desnog koljena. Oporavak bi trebao trajati tri tjedna, rekli su iz Francuske teniske federacije.

13. tenisač svijeta oduvijek je bio posebno inspiriran na ovom Grand Slamu te je triput igrao četvrtfinale. Jednom je uspio otići i korak dalje, do polufinala (2009.). U sva tri navrata izgubio je od Rogera Federera. Jedno od ta tri četvrtfinala dosegnuo je prošle sezone pa će tako izgubiti 360 bodova.

Ove sezone igrao je dva finala (Doha, Montpellier), a ovog tjedna ispao je u drugom kolu Nice od Amerikanca Briana Bakera, 216. tenisača svijeta.

Monfilsovu poziciju u ždrijebu popunit će jedan od sretnih gubitnika iz kvalifikacija. Francuzi će tako sve svoje nade polagati ponajviše u Jo-Wilfrieda Tsongu, Richarda Gasqueta i Gillesa Simona.

Svoj nastup u Parizu otkazao je i Japanac Kei Nishikori zbog ozljede trbušnog mišića koju je zaradio na turniru u Barceloni. Tada je predao Fernandu Verdascu nakon samo šest gemova. Bio mu je to posljednji meč.

Nishikori je trenutno 18. tenisač ATP ljestvice, a na Roland Garrosu nastupio je tri puta. 2008. godine izgubio je u drugom kolu kvalifikacija, a 2010. i 2011. godine u drugom kolu glavnog turnira.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!