Košarka

Krka obranila naslov slovenskog košarkaškog prvaka

Josip Piršljin • petak, 25.05.2012.
Krka obranila naslov slovenskog košarkaškog prvaka
Foto: Simon Maljevac

Košarkaši Krke iz Novog Mesta po treći su put zaredom došli do naslova slovenskog prvaka. U četvrtoj utakmici finalne serije momčad Aleksandra Sekulića ostvarila je treću pobjedu i time ponovno nadvisila Olimpiju.

U ljubljanskoj dvorani Stožice Krka je proslavila novi naslov prvaka Slovenije u košarci. Igrači iz Novog Mesta iskoristili su prvu "meč-loptu" i rezultatom 67:55 došli do odlučujuće, treće pobjede u finalnoj seriji (3-1).

Time su košarkaši Aleksandra Sekulića došli do trećeg uzastopnog, a petog ukupno naslova u povijesti kluba. Union Olimpija je ostala na brojci od 14 naslova, a jedan trofej prvaka u vitrinama ima i Helios iz Domžala.

Utakmicu su bolje otvorili domaći igrači koji su vodili od početka i sredinom druge četvrtine imali deset poena više od svojih suparnika (32:22). Ipak, do kraja prvog poluvremena Krka je uspjela smanjiti na pola koša zaostatka, a ključnim se pokazao početak posljednje četvrtine.

Odličnom obranom Krka je zaustavila napade Olimpije koja je bila bez koša više od pet minuta, te su gosti na kraju slavili s 12 poena razlike. U redovima pobjednika najbolji je bio Afik Nissim s 18 postignutih poena, a proglašen je i za najkorisnijeg igrača finala.

Finale Slovenskog košarkaškog prvenstva:
Union Olimpija - Krka 55:67 (1-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!