Nogomet

Bilić: "Iskusniji sam i od nekih starijih kolega"

Ante Zovko • petak, 25.05.2012.
Bilić: "Iskusniji sam i od nekih starijih kolega"
Foto: Kristijan Komarica

U razgovoru za UEFA.com, hrvatski izbornik Slaven Bilić rekao je da se vođenje reprezentacije ne razlikuje toliko od vođenja kluba, a kaže da ulazi u svoje drugo trenersko Europsko prvenstvo mnogo iskusniji.

Iako su utakmice reprezentacija na rasporedu svakih nekoliko mjeseci, Slaven Bilić smatra da je to ipak svakodnevni posao, sličan onome kojeg obavljaju treneri u klubovima.

"Ja sam još u godinama dok je putanja još uzlazna. Ja svaki dan, bio trening ili ne, bio ja kući ili ne, radim. Svaki dan pišeš, svaki dan gledaš nogomet, svaki dan ti dolaze druge ideje. Čitaš raznu literaturu, ne samo nogometnu. Sa stožerom sam 24 sata u kontaktu, posjećujem klubove..."

Bilić, koji će nakon Europskog prvenstva preuzeti moskovski Lokomotiv, kaže da Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini dočekuje s vrijednim iskustvom vođenja Hrvatske u Austriji i Švicarskoj 2008. gdje je Hrvatska u skupini pobijedila Austriju, Njemačku i Poljsku, a onda ispala u četvrtfinalu od Turske nakon remija 1:1 i jedanaesteraca.

"Puno sam iskusniji, a iskusniji sam i od nekih kolega koji su stariji od mene. Iskusniji sam konkretno u pogledu Europskog prvenstva jer je to situacija gdje sam ja već bio."

"Sve smo to sve već iskusili, a i rezultat je bio dobar, tri smo utakmice pobijedili i u jednoj remizirali. Poznajemo atmosferu i način pripreme. Dakle, sve to možemo samo prekopirati. Iz vlastitog iskustva učiš da neke stvari koje su bile manje dobre ne ponoviš."

Hrvatsku u Poljskoj čeka teži zadatak nego prije četiri godine. Protivnici u skupini C bit će joj Republika Irska, Italija i branitelj naslova Španjolska.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • javasluk25.05.2012. u 18:55
    Samo iskustvo može odvesti i u slijepu ulicu, jer se u međuvemenu mnoge okolnosti ili samo par sitnica promijene i više ne prolazi ono što je prolazilo još do nedavno! Iskustvo dobro dođe, velika ja prednost za onog tko ga posjeduje, ali tko kome može garantirati da neće biti... [više na forumu]
    javasluk
  • Ronaldo925.05.2012. u 18:11
    idukar@ ti si jedan od jako rijetkih likova koji stalno pozitivne komentare ostavlja, svaka ti čast na tome
    Ronaldo9
  • Obrisan korisnik25.05.2012. u 16:34
    Neka je sa srečom Biliču
    Obrisan korisnik