Rukomet

Goluža: "U sljedećoj će se sezoni ovi mladi momci moći nositi sa svima"

Zvonka Keliš • petak, 25.05.2012.
Goluža: "U sljedećoj će se sezoni ovi mladi momci moći nositi sa svima"
Foto: Davor Sajko

Domaća pobjeda u Ligi za prvaka označila je kraj sezone za rukometaše CO Zagreba koji su tako ostali jedini hrvatski rukometni prvaci te su nastavili svoju dominaciju u hrvatskom rukometu. Trener Zagrebaša Slavko Goluža stoga je nakon posljednjeg susreta s Karlovačkom bankom stavio točku na i cijele sezone koju su ipak najviše obilježili kako Zagrebova mladež tako i četvrtfinalni dvoboji s Kielom.

Posljednja prvenstvena utakmica sezone u Kutiju šibica dovela je momčad Karlovačke banke koju je domaćin na koncu svladao s deset pogodaka razlike, no obrana naslova prvaka jedinog hrvatskog rukometnog vladara osigurana je već nekoliko kola ranije stoga je trener Slavko Goluža prije svega ponudio kratak osvrt na sezonu iza CO Zagreba: "Moram biti zadovoljan sezonom iza nas, osvojili smo i domaće prvenstvo i Kup, dok smo u Ligi prvaka došli do četvrtfinala. Ekipa je napravila mnogo toga dok ja nisam došao na klupu, a nakon mog dolaska donekle mogu biti zadovoljan s ove dvije utakmice s Kielom budući da je to jedna institucija za koju vjerujem da će osvojiti Ligu prvaka."

Četvrtfinalni susreti Lige prvaka s Kielom ipak su bili dvoboji koji su obilježili Zagrebovu sezonu stoga je trener Goluža našao još poneku riječ na tu temu: "Žao mi je samo što moji igrači u susretu s Kielom nisu dovoljno vjerovali da ga mogu pobijediti i izbaciti, no što je tu je. Uistinu smo odigrali dvije jako dobre utakmice, a u Zagrebu nas je malo dijelilo od pobjede i potpuno drugačijeg ishoda."

Goluža u Sisku otkrio Špremove kvalitete

Sadašnji Zagrebov trener svoj je trenerski zanat stekao i u Sisku gdje je, između ostalih, surađivao i s mladim Zagrebovim krilom Lovrom Špremom: "Nijednog trenutka kada sam preuzimao Zagreb nisam dvojio oko Špremove dobre igre na poziciji prednjega. Svima je to bilo malo iznenađenje, no meni ne budući da sam s njime jako dobro radio i bio mi je jedan od najboljih igrača u Sisku. Nisam uopće sumnjao u njegove kvalitete tako da je susrete u kojima mu je pružena prilika odigrao dosta dobro. Međutim, smatram isto tako da i on, ali i cijela ekipa može mnogo bolje."

Nakon nastavka dominacije u domaćem prvenstvu i Kupu Hrvatske, kao i uspješne europske sezone, ostaje tek žal za posrtajem u Regionalnoj ligi: "Sve u svemu, da nije bilo kiksa u polufinalu Regionalne lige bilo bi još i bolje, no iza nas je jedna jako, jako dobra sezona", kazao je Goluža.

Hrvatski je prvak, posebice posljednjih nekoliko utakmica u domaćem prvenstvu odradio u potpuno pomlađenom sastavu na kojem će se na koncu graditi i momčad za sljedeću sezonu, a najviše su se u tom dijelu istaknuli Jakov Gojun, Lovro Šprem, Filip Ivić ali i Luka Šebetić koji je već prije i u Europi pokazao što zna: "Mene dobre igre Zagrebove mladeži uz Gojuna, posebice u napadu, ne čude, naime, Jakova, ali i Lovru Šprema sam trenirao u Sisku i znam ih jako dobro."

"Spoj iskustva i mladosti pokazao se vrlo dobrim, nosili smo se s ekipom poput Kiela kako na domaćem parketu tako i u gostima te nam je malo nedostajalo za uspjeh", dodao je još Goluža.

Na koncu je trener Goluža bacio pogled i na budućnost hrvatskoga prvaka te sve što bi nova, pomlađena momčad mogla učiniti sljedeće sezone: "Zagrebova mladost koja je pokazala dobre igre u posljednjim susretima u prvenstvu uz dodatak četiri ili pet igrača koji će doći jesu ono što sam ja tražio te se stoga ne bojim za Zagreb. Apsolutno vjerujem u ove momke, kao i u njihov dobar rad te sam siguran da ćemo se sa svima moći nositi u novoj sezoni", zaključio je Goluža.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cimbo25.05.2012. u 23:31
    Ne mogu vjerovati da igrač kao Strlek odlazi u Poljsku , jednostavno ne mogu vjerovati...
    cimbo
  • Obrisan korisnik25.05.2012. u 22:39
    to zato jer je slavkecova inteligencija krajnje upitna :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.05.2012. u 19:18
    Neci nikad zaboravot Obrvanovu izjavu poslije pobjede u Barceloni: "ova ekipa je pobjedila Barcu ali i izgubila od Savehofa" i s tim je sve receno, i kad je dobio pedalu nije spomenuo povjesnu pobjedu u Barci a ovaj ce i na pressicama u Londonu govorit kak je igro al pari sa Kielom...
    Obrisan korisnik