Rukomet

Canjuga: "Djevojke u grču zbog važnosti utakmice"

Ivana Strahija • petak, 25.05.2012.
Canjuga: "Djevojke u grču zbog važnosti utakmice"
Foto: Axel Heimken

Nakon poraza od Nizozemki ni sam izbornik nije znao odgovoriti što se točno dogodilo s njegovom ekipom.

Hrvatska je od Nizozemske izgubila prvu utakmicu olimpijskih kvalifikacija, s 28:29, a Nizozemke su ionako najvećim dijelom susreta bile u vodstvu. Nakon utakmice je hrvatski izbornik Vladimir Canjuga kazao:

"Čak je i nizozemski izbornik na konferenciji za medije nakon utakmice rekao da mu nije jasno kako smo tako loše odigrali. Nije ni meni, na žalost moje cure su opet izgubile u glavi, nemamo hrabrosti za ključne utakmice."

Slaba igra bila je toliko različita od one pokazane protiv Danske, što je izbornik komentirao: "Kad smo igrali u ožujku protiv Danske, izgledali smo odlično jer smo cilj, plasman na EP, već ostvarili i grča nije bilo. Ne mogu vjerovati da moje djevojke u najvažnijoj utakmici generacije, ovoj protiv Nizozemske, odigraju tako loše, da im odlazak na Olimpijske igre prestavlja prepreku, a ne motiv. One su bile u velikom grču koji nisam nikako uspio razbiti."

Opet je dakle problem bio u glavama, no to ne mijenja činjenicu da je toliko željena olimpijska viza sad odmakla na udaljenost koju je veliki izazov prijeći. "Preostaje nam sada nadati se da će Španjolke dobiti sutra Nizozemsku barem s dva razlike kako bismo onda u nedjelju svladali Španjolsku i tako ipak ostvarili cilj. Bit će to jako teško, ali izlaza više nemamo."

Hrvatskim ljubiteljima rukometa pak ostaje nada da će rukometašice u subotu od 10.45 pokazati sasvim drugo lice protiv Argentinki.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis26.05.2012. u 13:21
    znaci nizozemke nisu igrale za plasman na oi, nego su iz zajebancije tukle hrvatice? a ljudi bozji ...
    cameosis
  • Obrisan korisnik25.05.2012. u 22:49
    Canjuga je uoči utakmice rekao da su psihički, fizički i taktički spremne, kako su onda danas bile u grču zbog važnosti utakmice?
    Obrisan korisnik
  • Hektor33325.05.2012. u 18:50
    njima nije problem u glavi - glava je prazna hahhahah
    Hektor333
  • Obrisan korisnik25.05.2012. u 17:41
    još prije dve godine sam pisao da imaju problem sa glavom i da im treba psihilog
    Obrisan korisnik