Zimski sportovi

Devilsi na korak od finala Stanley Cupa, Rangersi traže još jedan preokret

Vedran Babić • petak, 25.05.2012.
Devilsi na korak od finala Stanley Cupa, Rangersi traže još jedan preokret

U noći što je pred nama na rasporedu je šesta utakmica finala istočne konferencije NHL-a. New Jersey Devilsi na svom ledu dočekuju New York Rangerse i imaju prvu meč loptu za plasman u veliko finale...

Pred hokejašima New Jersey Devilsa velika je prilika za revanš New York Rangersima za poraz u finalu Istoka 1994. godine. Tada su Devilsi također vodili 3-2, no na kraju su se radovali Rangersi.

"Peta utakmica nam je ukazala neke stvari. Oni su bili bolji, no mi nismo igrali dobro kao što smo htjeli. Morat ćemo biti bolji u nastavku serije." - Martin Brodeur

U sastavu Rangersa više nema igrača koji su nastupali u tim susretima, dok Devilsi imaju legendarnog vratara Martina Brodeura i pomoćnog trenera Larryja Robinsona.

"Uopće ne razmišljam o tome. 1994. godine imao sam kosu, bilo je to davno. Taj susret neće imati nikakvog utjecaja na ovo danas", rekao je trener Devilsa Peter DeBoer.

Kapetan Rangersa, Brad Richards, također ne pridaje previše pozornosti tom događaju prije 18 godina. "Bez ikakvog manjka poštovanja prema povijesti, ali mi vodimo računa o sebi. Želimo stvoriti našu vlastitu priču."

Rangersi su ove sezone u doigravanju već nadoknadili zaostatak od 3-2 u seriji. Bilo je to u prvoj rundi protiv osmoplasirane Ottawe. Posljednje finale Stanley Cupa igrali su baš te 1994. godine kada su i otišli do kraja.

"Prošli smo mnogo ovakvih situacija ove sezone. Ne moram posebno motivirati momčad, ona je već motivirana. Pripremamo se za pobjedu u jednoj utakmici, a poslije ćemo vidjeti", kaže John Tortorella, trener Rangersa koji nije htio otkriti svoj početni sastav.

Što se tiče zdravstvenih kartona obaju momčadi, napadač Rangersa Mats Zuccarello se oporavio, no ne zna se hoće li nastupiti, a branič Devilsa Henrika Tallinder još uvijek se oporavlja i vrlo je izgledno da ga DeBoer neće uvrstiti u momčad.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!