Zimski sportovi

Video: Henrique odveo New Jersey u finale Stanley Cupa

Ante Jukić • subota, 26.05.2012.
Video: Henrique odveo New Jersey u finale Stanley Cupa

Los Angeles Kingsi saznali su noćas ime svog protivnika u velikom finalu Stanley Cupa. Bit će to New Jersey Devilsi, koji su pogotkom Adama Henriquea u produžetku šeste utakmice poslali New York Rangerse na godišnji odmor.

Iako su olako ispustili dva gola prednosti (Carter i Kovalčuk) nakon prve trećine, New Jersey Devilsi ipak su uspjeli doći do odlučujuće pobjede u finalu Istočne konferencije. Junak Newarka je Adam Henrique, koji je odmah na startu produžetka, nakon jedne velike gužve pred vratima Lundqvista, uspio ugurati pločicu u gol, za konačnih 3:2 i erupciju oduševljenja u Prudential Centru.

Uz strijelca pobjedničkog pogotka, važnu ulogu u plasmanu Devilsa u finale odigrali su Ilja Kovalčuk i Martin Brodeur. Sjajni Rus upisao je pogodak i asistenciju kod pobjedničkog pogotka, dok je neuništivi Brodeur (33 obrane) još jednom pokazao o kakvom se vrataru radi. Nakon što su pogocima Fedotenka i Callahana stigli do izjednačenja u drugoj trećini, Rangersi su bili opasnija momčad, a posebno se to odnosi na posljednjih 20 minuta "regularnog" dijela utakmice, u kojima je Brodeur u nekoliko navrata fantastičnim reakcijama sačuvao svoju mrežu.

"Zaslužili smo ovo finale. Znamo da je Los Angeles sjajan na gostovanjima, no mislim kako se još nisu susreli s momčadi našeg profila. Za nas je dobro što seriju započinjemo na svom ledu", najavio je finalni dvoboj s Kingsima Kovalčuk, koji će tražiti svoj prvi Stanley Cup. Devilsima bi, pak, slavlje nad Kingsima donijelo četvrti naslov (1995., 2000. i 2003.) u klupske vitrine.

Finalna serija započinje naredne srijede u Newarku.

NHL doigravanje, rezultati, 25.05.2012.:

Istočna konferencija, finale:

New Jersey - NY Rangers 3:2 (OT) (4-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.05.2012. u 16:05
    anže donosi naslov u la kad kobe nije moga
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2012. u 13:40
    odose smradovi iz newyorka....a sad ko pobijedi,pobijedi....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2012. u 11:20
    ko bi rekao da će se za stanley cup borit kingsi i devilsi... sad sam se baš sjetio, kad sam čitao prije početka doigravana moguću prognozu, devilsi su igrali protiv panthersa i svi su rekli da niti jedna od ove dvije momčadi ne može dalje od polufinala svoje konferencije, dok kingsima nisu davali... [više na forumu]
    Obrisan korisnik