Nogomet

Fabianski prisiljen propustiti EP, poznata 23 "odabrana"

Borna Rupnik • nedjelja, 27.05.2012.
Fabianski prisiljen propustiti EP, poznata 23 "odabrana"
Foto: EPA

Jedan od domaćina europske smotre, Poljska, saznao je koji će je nogometaši predstavljati u nadolazećim utakmicama. Izbornik Franciszek Smuda donio je konačnu odluku...

Franciszek Smuda, izbornik poljske reprezentacije, skratio je popis reprezentativaca na koje računa za Europsko prvenstvo na konačna 23 imena.

Među njima nema Lukasza Fabianskog, vratara Arsenala, koji je ozlijedio rame na treninzima u Austriji te se ne bi na vrijeme oporavio.

Smuda je s preliminarnog popisa prekrižio Kucharczyka, Jodlowieca i Gilka. "Dali su sve od sebe, radili maksimalno i nadam se da će ostati kandidati za iduća okupljanja", rekao je izbornik.

Posljednju prijateljsku utakmicu prije otvaranja Europskog prvenstva Poljska će igrati protiv Andore, a potom joj slijede ogledi protiv Grčke, Češke i Rusije.

Poljska, popis za EP:

Vratari: Szczesny (Arsenal), Tyton (PSV Eindhoven), Sandomierski (Jagiellonia Bialystok)

Braniči: Piszczek (Borussia Dortmund), Wasilewski (Anderlecht), Wawrzyniak (Legia), Kaminski (Lech Poznan), Wojtkowiak (Lech Poznan), Boenisch (Werder Bremen), Perquis (Sochaux)

Vezni igrači: Polanski (Mainz), Dudka (Auxerre), Matuszczyk (Fortuna Düsseldorf), Mierzejewski (Trabzonspor), Blaszczykowski (Borussia Dortmund), Obraniak (Bordeaux), Rybus (Terek Grozni), Grosicki (Sivasspor), Murawski (Lech Poznan), Wolski (Legia)

Napadači: Lewandowski (Borussia Dortmund), Sobiech (Hannover), Brozek (Celtic)

EP 2012. - Skupina A

1Češka 34:5-16
2Grčka 33:304
3Rusija 35:3+24
4Poljska 32:3-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.05.2012. u 18:37
    moćna škvadra
    Obrisan korisnik