Nogomet

Trapattoni: "Ružna slika talijanskog nogometa"

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 28.05.2012.
Trapattoni: "Ružna slika talijanskog nogometa"
Foto: EPA

Italiju potresa novi skandal oko namještanja utakmica, a na tu temu oglasio se i irski izbornik Giovanni Trapattoni. Za njega je to još jedna sramota koja šteti talijanskom nogometu...

U talijanskom nogometu "izronio" je novi skandal, ponovno vezan uz namještanje utakmica, a ovaj put je uhićeno 19 osoba. Među njima je kapetan Lazija Mauri, kao i još niz prvoligaških igrača.

Na ovu temu imao je što za reći i izbornik irske reprezentacije Giovani Trapattoni, koji se trenutno sa svojim izabranicima nalazi na pripremama u Toskani. "Strašne su to vijesti", rekao je na početku.

"Godinama radim izvan Italije i mogu reći da stvaramo ružnu sliku o našem nogometu. Ljudi nas i dalje vide kao mafijaše. To nam šteti svima", nastavio je talijanski nogometni stručnjak.

Analizirao je i kako bi se to moglo odraziti na reprezentaciju Italije, koja se nalazi u skupini baš s Irskom. "Reakcija reprezentacije? Jasno da će neki biti nezadovoljni ako su vijesti neistinite, no ako su istinite onda neka se očisti talijanski nogomet", zaključak je bivšeg talijanskog izbornika.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!