Rukomet

Goluža objavio popis za pripreme, ali na Olimpijske igre ići će samo 14 sretnika

Iz HRS-a:Damir Žbulj • utorak, 29.05.2012.
Goluža objavio popis za pripreme, ali na Olimpijske igre ići će samo 14 sretnika
Foto: Ivana Strahija

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Slavko Goluža objavio je popis 20 imena na koje računa za pripreme za Olimpijske igre. Nekih većih iznenađenja nema, a najveća briga bit će mu odabir 14 igrača koje će voditi u London.

Klupska rukometna sezona polagano se primaknula svome kraju. Odigran je Final Four Lige prvaka, zaključeno je hrvatsko prvenstvo, a jedino još Bundesligaši moraju odigrati posljednja dva kola prije nego i oni dobe priliku za zasluženi odmor.

No, u mislima svih igrača, kandidata za reprezentativni dres, su Olimpijske igre, koje će svakako biti vrhunac ovogodišnje sezone. Hrvatski rukometni izbornik Slavko Goluža objavio je popis 20 imena na koja računa u pripremnom periodu.

20 odabranih

Vratari: Mirko Alilović, Venio Losert, Mate Šunjić

Krila: Manuel Štrlek, Ivan Ninčević, Hrvoje Batinović,. Ivan Čupić, Zlatko Horvat

Vanjski igrači: Ivano Balić, Domagoj Duvnjak, Josip Valčić, Drago Vuković, Blaženko Lacković, Damir Bičanić, Marko Kopljar, Denis Buntić, Jakov Gojun, Marko Matić

Kružni napadači: Igor Vori, Željko Musa

Na popisu nema nekih većih iznenađenja, od vratara tu su uz Alilovića i Loserta, Šunjić iz Nexea, pozvani su i šuter Marko Matić iz Izviđača te krilo Hrvoje Batinović, dok je ostatak liste manje više očekivan.

Izbornik Goluža ukratko je pojasnio svoj odabir: "Razgovarao sam sa svim igračima, u kontaktu smo stalno. Bitno je da trenutno nema povreda, no iako je iza njih naporna sezona svi jedva čekaju okupljanje i pripreme za Olimpijske igre."

"Igrači koji igraju u Hrvatskoj već su dobili slobodno, ali dobili su plan i program što da rade, kako bi imali aktivan odmor," poručio je Goluža.

Okupljanje reprezentacije je 10. lipnja u Zagrebu, gdje će u dva dana odraditi testiranja na kineziološkom fakultetu kako bi se utvrdila sprema i stanje igrača. Na Roglu se putuje 13. lipnja, gdje će reprezentacija boraviti deset dana, a 25. lipnja do 1. srpnja boravit će u Zadru. Nakon kraćeg odmora pripreme se nastavljaju u Poreču, 4. srpnja, što će se iskoristiti i za dvije utakmice sa Šveđanima, 8. srpnja u Rijeci te 12. srpnja u Poreču s istim protivnikom.

Završna faza priprema odradit će se u Karlovcu, a za 23. srpnja predviđen je put za London.

Čestitke djevojkama

"Čestitao bih i djevojkama na plasmanu na Olimpijske igre, kao i stručnom stožeru i svima koji su bili u Španjolskoj. Ovo je povijesni uspjeh za hrvatski rukomet, a velika je stvar što će i muška i ženska selekcija nastupati u Londonu, što se još nije dogodilo. Nadam se kako cure neće na tome stati te kako će napraviti i tamo dobar rezultat," poslao je izbornik Goluža čestitke ženskoj rukometnoj selekciji i stručnom stožeru na ostvarenom uspjehu.

Goluža se ne opterećuje trenutnim stanjem i formom igrača, kao niti podatkom da neki nod igrača, poput Balića, još uvijek ne znaju svoju klupsku sudbinu za iduću sezonu. Naglasio je kako će mu forma i stanje igrača kroz pripreme biti glavni kriteriji za odabir konačnih putnika. "Ići će u London samo spremni i koji će tada biti u najboljoj formi. O imenima trenutno ne želim razgovarati, a tko dođe na pripreme morat će biti 100-posto podređen njima i vjerujem kako će sve svoje brige riješiti do tada."

U srijedu u 18.30 sati u Londonu će se obaviti ždrijeb rukometnog olimpijskog turnira, i u ženskoj i u muškoj konkurenciji, ali Goluža inzistira kako mu imena protivnika nisu bitna te kako trenutno jedino priželjkuje da igrači dobro odrade prvi dio priprema.

Golužu smeta podatak što u London smije voditi samo 14 igrača, jer će i odluka o putnicima na kraju biti teža: "Čudno mi je da nema barem 16 imena, kao što je to običaj na svim ostalim natjecanjima."

Pripremni period od 40-ak dana Goluži ne predstavlja problem, jer će biti podijeljen na četiri faze između kojih će biti po par dana odmora, ali je još jednom istaknuo: "Tko ne bude odradio pripreme na zadovoljavajući način neće putovati na Olipijske igre. Ukoliko bude nekih problema, neplaniranih ozljeda, uvijek postoji prošireni popis gdje ima još reprezentativnih kandidata na koje možemo računati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2012. u 16:56
    Golužu za predsjednika
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2012. u 12:56
    Goluža je car svih careva, on je trener reprezentacije, on je trener RK Zagreba, on je trener kadetske reprezentacije, on je već sad živuća legenda i valjda će on odlučiti tko ide, a tko ne, jel još nekome trener?? Ako će on odlučiti da Valčić putuje u London, onda će on ići pa čovjek je trostruki... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2012. u 12:12
    no mislim da svi znamo zašto je joso na popisu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2012. u 22:39
    i nije mi jasno zašto je Bičanić na popisu jer gledajći 2.dio sezone čovjek igraq grozno!!Ozljeđen je bio dugo i forma mu je u totalnom padu!
    Obrisan korisnik
  • U profil29.05.2012. u 21:46
    Maric nije da ne zna igrati obranu, nego se ne trudi, ne zna rudariti u obrani. A bez tog segmenta igre, ne moze on biti u 14 putnika na OI. Pa zbog obrane se Danci odricu Nodesboa, jednostavno decko se ne uklapa u dansku obranu, a premalo igraca ide na OI da bi si dozvolili luksuz igraca koji igra... [više na forumu]
    U profil