Nogomet

Ranocchia i Destro posljednji prekriženi na talijanskom popisu

Ante Zovko • utorak, 29.05.2012.
Ranocchia i Destro posljednji prekriženi na talijanskom popisu
Foto: EPA

Dok se spremao za sada već otkazanu prijateljsku utakmicu s Luksemburgom, talijanski izbornik Cesare Prandelli objavio je konačni popis 23 reprezentativca na koja računa na Europskom prvenstvu.

Posljednjeg dana s popisa su izostali branič Andrea Ranocchia i napadač Mattia Destro. Dan ranije talijanski kamp napustili su vratar Francesco Viviano, braniči Davide Astori, Salvatore Bocchetti, Domenico Criscito i veznjaci Luca Cigarini, Ezequiel Schelotto i Marco Verratti.

24-godišnji Ranocchia doživio je mnoštvo ozljeda protekle sezone u dresu Intera, dok je Destro s 12 golova u Sieni izborio mjesto pod suncem.

Jedini igrač na konačnom popisu koji tek treba upisati prvi nastup za Azzurre je Emanuele Giaccherini iz Juventusa. Alessandro Diamanti iz Bologne i Fabio Borini nastupili su samo po jednom u prijateljskoj utakmici.

Italija je u utorak navečer u Parmi trebala igrati prijateljski susret s Luksemburgom, ali je on otkazan zbog potresa koji je pogodio sjeverni dio Italije.

"U jednom sam trenutku razmišljao da povedem šest napadača u Poljsku i Ukrajinu, ali sam se predomislio", rekao je Prandelli. "Sada ćemo početi tražiti rezultat našeg rada."

Italija će biti protivnik Hrvatske u drugom kolu skupine C. Prije toga otvorit će natjecanje protiv Španjolske, a u trećem kolu igra protiv Republike Irske.

Italija, konačni popis

Vratari: Gianluigi Buffon (Juventus), Morgan De Sanctis (Napoli), Salvatore Sirigu (Paris Saint-Germain).

Braniči: Ignazio Abate (Milan), Federico Balzaretti (Palermo), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Christian Maggio (Napoli), Angelo Ogbonna (Torino).

Veznjaci: Daniele De Rossi (Roma), Alessandro Diamanti (Bologna), Emanuele Giaccherini (Juventus) Claudio Marchisio (Juventus), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Thiago Motta (Paris Saint-Germain), Antonio Nocerino (Milan), Andrea Pirlo (Juventus).

Napadači: Mario Balotelli (Manchester City), Fabio Borini (Roma), Antonio Cassano (Milan), Antonio Di Natale (Udinese), Sebastian Giovinco (Parma).

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.05.2012. u 08:04
    haha zadnja nada mi je bila da pandelli odluči pustiti ranochiu da mu bude stup obrane.. ali izgleda da čovjek zna šta radi. a itaija može sastaviti zajebanu momčad, otprilike juventusova osovina, samo umisto vidala je tu de rosi, umisto vučinića balotelli itd.. baš me zanima oće li... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2012. u 16:27
    Jaku su kolektiv i igraju dosta dobro,ali pošteno kazano po imenima ovo je najslabija Italija u zadnjih više od 30 godina.Nema više zvijezda tipa Del Piero,Totti,Vieri,Baggio!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2012. u 16:27
    jaka imena slaba ekipa.Ne vidim ih da prolaze.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2012. u 16:16
    Italija ima strasnu momcad, na svim pozicijama je pokrivena izvanrednim igracima, ali nisu nepobjedivi, a poznato je i da protiv nas ne pobjedjuju lako
    Obrisan korisnik
  • Weasley29.05.2012. u 14:40
    osim samopouzdanja, koja je svrha utakmice s luksemburgom?
    Weasley