Nogomet

Vrsaljko: "Nadao sam se EP-u, ali poštujem izbornikovu odluku"

Lovro Štrbinić • utorak, 29.05.2012.
Vrsaljko: "Nadao sam se EP-u, ali poštujem izbornikovu odluku"
Foto: Aldo Šuran

Hrvatski izbornik Slaven Bilić odlučio je tko će iznijeti teret utakmica na Europskom prvenstvu. Otpali su Lovren, Kalinić, Vrsaljko i Blažević, a ubrzo su pristigle i njihove reakcije.

Desetak dana prije prve utakmice na Europskom prvenstvu protiv Irske poznat je kadar hrvatske nogometne reprezentacije za nadolazeću kontinentalnu smotru. Izbornik je poručio tko je prekobrojan, a otpisani igrači su na različite načine prihvatili njegovu odluku.

"Nadao sam se da ću ići na Europsko prvenstvo, ali poštujem izbornikovu odluku. Stojim uz ovu reprezentaciju i smatram da će na Euru napraviti veliki rezultat", riječi su Šime Vrsaljka.

Igrač Dinama ne smatra da mu je ovo najteži trenutak u karijeri, a poručio je i kako ne zna ništa o navodnom interesu Bayera iz Leverkusena za njega. "Sad idem na odmor, reprezentaciju ću pratiti na televiziji, bodriti ih kao da sam s njima", nastavio je Vrsaljko.

Također, dodao je kako je zbog još nečega razočaran. "Krivo mi je zbog Lovrena, zbog toga što ga ozljeda spriječila da ide na Euro. Bio bih sretan da je drukčije, on je važan igrač za reprezentaciju", za kraj će mladi branič.

Mnogo manje razočaranja bilo je kod vratara Hajduka Gorana Blaževića. Bio je od početka priprema svjestan da je vrlo vjerojatan ovakav rasplet, mada je i on gajio nadu za odlazak u Poljsku.

"Meni izbornikova odluka nije neki šok. Ne mogu reći da sam je očekivao, ali kako su mediji pisali moglo se pretpostaviti da ću biti prekobrojan", riječi su četvrtog vratara reprezentacije.

Otkrio je kako nije potpuno sretan jer je ipak sportaš i želi sudjelovati u velikim utakmicama, ali i realno zaključio: "Drago mi je što sam se tu našao i osjetio ozračje u reprezentaciji. Radio sam i davao na treninzima sve od sebe."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.05.2012. u 23:54
    Zdravko mu je drugčije govorio i sad je razočaran.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2012. u 21:00
    Dečki biti če još velikih takmičenja samo se i dalje svojom igrom namečite
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2012. u 20:58
    Treba biti ponosan što je dio tog tima.On nije izbrisan on je i dalje tu ali se broj morao reducirati
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2012. u 20:06
    ne treba se još brinuti, pred njim je budućnost u repki
    Obrisan korisnik
  • stodra29.05.2012. u 19:09
    Zašto vec na odmor? Pa on bi bio pravo pojačanje za U21 repku u KC-u!
    stodra