Nogomet

Raul: "Real i Barcelona bi vodili utrku za naslov i u Premiershipu"

Lovro Štrbinić • utorak, 29.05.2012.
Raul: "Real i Barcelona bi vodili utrku za naslov i u Premiershipu"
Foto: EPA

Španjolski napadač Raul Gonzalez na kraju sezone napustio je Schalke i potpisao za katarski Al Sadd. Za tamošnje medije dao je intervju, a u njemu se osvrnuo na vladavinu dva kluba u Španjolskoj, kao i na mogućnosti Španjolske na Euru.

Dugogodišnji napadač Real Madrida Raul Gonzalez na kraju ove sezone napustio je europski nogomet i odlučio se za avanturu u Kataru. Igrat će za tamošnji Al Sadd, a za Doha Stadium Plus prokomentirao je stanje u španjolskom klupskom nogometu.

Već duže vrijeme dva kluba su nedodirljiva, a Raul to objašnjava na sljedeći način: "Problem nije u španjolskoj ligi. Barcelona i Real Madrid su u ovom trenutku dvije najbolje momčadi na svijetu. Da se natječu u engleskoj Premierligi, opet bi se samo oni borili za naslov."

Naravno, nije mogao izbjeći ni usporedbu najboljih igrača spomenutih klubova, ali između Cristiana Ronalda i Messija Španjolac se nije mogao odlučiti. "Teško mi je reći tko je od njih dvojice bolji. Obojica su sjajni igrači, ali različitih stilova i karakteristika", riječi su kojima se "izvukao".

Potvrdio je kako je reprezentacija za njega završena priča, a prokomentirao je i nadolazeće Europsko prvenstvo: "Španjolsku čeka težak posao. Nijedna zemlja u povijesti nije u nizu osvojila europski i svjetski, pa ponovno europski naslov."

"Volio bih da Španjolska ispiše povijest, ali čekaju je velike prepreke, posebno Njemačka, Nizozemska i Francuska", zaključio je Raul na kraju.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2012. u 14:10
    Ja bi rekao daj e Primiera ispred Engleske lige bez silni arapski i ruski milijuna i dalje drže korak sa englezima ako ne i bolji su od njih najbolji primjer Athletic prosječan klub deklasirao United drugi tim iz engleske :P
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2012. u 12:43
    e vidite ja se slazem s raulom jer barca i real jesu trenutno daleko ispred sviju i bili bi 1 i 2 u premiershipu ali sa puno manje bodova,jer im se engleski 20 klub u ligi ne bi bacao pod noge,vise bi muke imali snjim nego s nekom valenciom koja ne zna zatvoriti igra i onda igra ni tamo ni vamo i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2012. u 11:20
    Nezahvalno je raditi takve usporedbe, ali moje je mišljenje da bi i Real i Barca bili uvjerljivo na vrhu Premiershipa! Nije da potcjenjujem engleske klubove, nego smatram da su jednostavno superiorni bilo kojem drugom klubu u bilo kojoj ligi! Neuspjeh u LP ipak je bio splet karme i okolnosti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2012. u 00:05
    Ma sa onakve veznjake na ostrovo Barsa bi imala 90% posjed lopte :()
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2012. u 23:07
    a dajte pa barca bi ispušila u engleskoj jer imaju vrlo malo igrača, valjda 16-17 koji mogu igrati u prvom sastavu a računajte da je netko uvijek ozljeđen, a utakmice svakih par dana... bilbao je puno manje kvalitetan od gornjeg doma premieshipa, a ogromna motivacija im ne može pomoči da sa 15... [više na forumu]
    Obrisan korisnik