Nogomet

Ronaldo: "Nismo favoriti i drago mi je zbog toga"

Ante Dubravac • srijeda, 30.05.2012.
Ronaldo: "Nismo favoriti i drago mi je zbog toga"
Foto: Kristijan Komarica

Uoči svakog velikog natjecanja reprezentacija Portugala se svrstava među favorite, ali vrlo rijetko na kraju to igrači i opravdaju na terenu. Možda i zbog toga prva zvijezda reprezentacije odbacuje bilo kakav pritisak.

Unatoč tome što se nalaze u vrlo teškoj skupini zajedno s Njemačkom, Nizozemskom i Danskom mnogi smatraju da je reprezentacija Portugala, predvođena Cristianom Ronaldom, jedan od glavnih kandidata za osvajanje naslova prvaka.

"Iako imaju tešku skupinu, Portugalci su po meni jedni od favorita na Euru jer imaju iznimno kvalitetnu momčad. Imam tu sreću da s nekim od igrača iz te selekcije igram zajedno u klubu," izjavio je član Real Madrida Sergio Ramos.

Slično razmišlja njegov klupski i reprezentativni kolega Xabi Alonso: "Ne mislim da smo mi tako izraziti favoriti. Moramo ostati skromni i biti spremni na teške izazove. Portugal ima odličnu momčad i ne bi me iznenadilo da odu daleko na turniru."

Za razliku od njih Cristiano Ronaldo prepušta ulogu favorita drugima: "Znamo da smo u vrlo teškoj skupini te da nas očekuju vrlo teške utakmice, ali vjerujem da možemo proći u četvrtfinale. Nismo favoriti i drago mi je zbog toga."

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2012. u 10:53
    Mnogi imaju odlične momčadi, Portugal ima vanserijskih igrača ali i podosta mediokriteta, prvenstveno u ofenzivi. Utoliko po kriteriju kvalitativne ujednačenosti ne bi ih svrstao u favorite Eura. Ali  da su dark horse, to je neosporno.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2012. u 09:23
    prođu li skupinu postaju favoriti
    Obrisan korisnik