Nogomet

Buffon: "Hrvatska može biti iznenađenje, najviše se bojim Olića"

Branimir Korać • srijeda, 30.05.2012.
Buffon: "Hrvatska može biti iznenađenje, najviše se bojim Olića"
Foto: EPA

Talijanski nogomet potresaju nove afere, a u njihovoj trening bazi u Convercianu na konferenciju za novinare je stigao Gianluigi Buffon koji je komentirao protivnike na Euru, a posebno je istaknuo našeg Ivicu Olića kao igrača kojeg cijeni...

Talijanska reprezentacija ne uživa u miru na pripremama. Posljednje afere koje potresaju njihov nogomet su se reflektirale i na pripreme reprezentacije s obzirom da se nekolicina igrača našla među onima koji trebaju odgovoriti na neka pitanja istražitelja. Gianluigi Buffon, vratar Juventusa, bio je posebno kritiziran nakon izjava koje je dao u pogledu "čudnih" rezultata koja se događaju u posljednjim kolima.

Buffon je tada izjavio kako je "bolje imati dvije ozlijeđene nego jednu mrtvu momčad" i da su zbog toga česte podjele bodova u posljednjima kolima. "Imam pravo iznijeti svoje mišljenje, to je demokracija, zar ne? Mogu govoriti ono što osjećam i što mislim, druga je stvar što neki ne žele biti iskreni do kraja", tvrdi Buffon.

Što se tiče onog predstojećeg sportskog dijela, Buffon se osvrnuo na protivnike na Euru, konkretno na Hrvatsku s kojom će igrati u drugom kolu u skupini.

"Mislim kako Hrvatska može biti iznenađenje Eura. Imaju u svom sastavu nekoliko igrača svjetske klase, a posebno se bojim Ivice Olića koji mi je zabio i 2002. godine na Svjetskom prvenstvu", konstatirao je Buffon.

Stanje u reprezentaciji je dobro, iako posljednjih dana nije bilo previše razloga za slavlje.

"Sve ide po planu i jedva čekamo početak Eura, zbog toga i jesmo tu. S razlogom mogu reći kako je atmosfera u reprezentaciji sjajna i to nije nikakva fraza bez obzira na ono što se događalo proteklih dana", dodao je.

Italija Prvenstvo otvara susretom protiv Španjolske, zatim slijedi dvoboj s Hrvatskom, a u posljednjem kolu s Republikom Irskom.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg01.06.2012. u 15:56
    U cemu sam u krivu etti? Mene samo zivciraju tipovi koji ne dolaze ovamo raspavljati o sportu. A vidio sam vec previse postova od no_name kojima ne komentira napisani clanak nego pokusava nekom svojom anti-pozicijom isprovocirati citatelje. Previse cesto da bi bio slucaj ali ipak je mozda bolje na... [više na forumu]
    interreg
  • Obrisan korisnik31.05.2012. u 16:50
    sumnjam da je buffon izustio da ga se "boji". malo malo neki izmišljeni intervju na jutarnjem i sličnim portalima.
    Obrisan korisnik
  • etti31.05.2012. u 16:48
    @NO_N@ME Ako ćeš već ispravljati gramatiku onda pripazi da se i tebi ne dogodi pogreška, kao npr. napisao si 'ćemu'. Ispravno bi bilo 'čemu'! To ne znači da opravdavam @interrega, obojica ste u krivu :)
    etti
  • interreg31.05.2012. u 14:06
    He, he tebi bas jako dosadno noname. Nisam ni tvoj, ni drag a najmanje lijep ;-) Koji ti djavo traba doci ovdje i napisati Forca Italija? Sto hoces time postici ako ne provocirati? Jesi li talijan?
    interreg
  • Obrisan korisnik31.05.2012. u 08:50
    Moj lijepi i dragi interreg da li sam te uvrijedio? Nisam. Po ćemu ti to zaključuješ da sam ja jadan i mali??? Kako govorim 4 svjetska jezika, hajde mi objasni što ti znači "provozirati" prosvijetli me iz kojega si to jezika uzeo i što to znači? Vidim ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik