Nogomet

Buljat: "Žao mi je što se Lovren nije oporavio, no EP će mi biti važno iskustvo"

Borna Rupnik • srijeda, 30.05.2012.
Buljat: "Žao mi je što se Lovren nije oporavio, no EP će mi biti važno iskustvo"
Foto: Martina Japundžić

Jurica Buljat, stoper izraelskog Maccabija iz Haife, naposljetku se prometnuo u najveće iznenađenje Bilićevog popisa za Poljsku i Ukrajinu, a Ivo Iličević zasluge za svoj put na Europsko prvenstvo pripisuje dvoboju s Estonijom...

Ozljeda Lyonovog Dejana Lovrena, koji nije uspio na vrijeme sanirati svoj gležanj, otvorila je Jurici Buljatu mjesto u zrakoplovu za europsku smotru. Izbornik Slaven Bilić odlučio ga je povesti kao pričuvu za stoperske pozicije.

Ivo Iličević: "Za uvrštenje na popis najviše mi je pomogla utakmica protiv Estonije u Puli. Mučim se s ozljedama tijekom cijele sezone, ali sada sam napokon potpuno zdrav i spreman. Nadam se i nekim minutama na Europskom prvenstvu, mlad sam i itekako željan igre".

"Prije mjesec dana mi je izbornik Bilić rekao da ću biti peti stoper, no da budem spreman za odlazak na Europsko prvenstvo zbog mogućih problema s ozljedama", ispričao je Jurica Buljat dan nakon objave konačnog popisa.

Pritom nije zaboravio spomenuti Lovrenovu nesreću: "Žao mi je što se Lovren nije oporavio, ali sam i zahvalan Biliću što sam ponovno u reprezentaciji".

Bilić je pri objašnjenju svoje odluke istaknuo i kako je iza Buljata dobra sezona u Izraelu: "Na početku sezone imao sam problema s ramenom. Međutim, jednom kada sam se oporavio, bio sam prvotimac u više od 40 utakmica, a izraelska je liga kvalitetnija od hrvatske. Istina, znao sam zatresti i vlastitu mrežu, no to se dogodi. Sveukupno sam zadovoljan sezonom".

Pred Hrvatskom su ogledi s Irskom, Italijom i Španjolskom u skupini, a poslije - što bude. "Bilo bi sjajno kada bismo otišli do kraja, no svi će igrati maksimalno oštro i bit će velikih bitaka na terenu. Odlazak na Europsko prvenstvo predstavlja mi važno iskustvo, a kao reprezentativac ne smijem osjećati pritisak", zaključio je Buljat.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2012. u 22:21
    ''Istina, znao sam zatresti vlastitu mrežu..''  - govori o jednoj sezoni. Bože čuvaj nam glavne stopere da se slučajno ne ozljede. Jer bude li igrao Jurica protivnicima će bit .. a mi ćemo ježa.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2012. u 21:38
    Ono kao mi ne znamo zašto neki pojedinci idu na EP iako nisu ni za veteransku ligu. Pa sigurno da su Kovačić, Vukušić, Pavlović i slični bili pozvani ne bi dali pinku DeBiliću od nagrade. Ovaj i još nekolicina su se brzo dogovorili.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2012. u 20:33
    Mi smo mala zemlja i uvijek nam je falilo dobrih obrambenih igrača. Jedino nije možda 98', a i tada je klupa bila stvarno tanka. Zapravo nam se stvorio određeni problem u trenutku kad je Jarni otišao u mirovinu. Od tada imamo problema samo s tom jednom pozicijom. Ostalo je bilo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • emilio2130.05.2012. u 19:51
    nije dobar za hajduk, ali za repku je..kao i pola naše momčadi, samo za repku zbilja igraju..
    emilio21
  • Obrisan korisnik30.05.2012. u 19:51
    ranije je bio problem lijevog beka, sada već možemo govoriti i o nedostatku opcija na stoperskim pozicijama, da li to govori o nečemu što nam budućnost našeg nogometa donosi s obzirom na kvalitetu lige i rad s mladima? mladi do 19 godina su izborili prvenstvo, pa možda i nema brige... [više na forumu]
    Obrisan korisnik