Nogomet

Rijeka i Slaven Belupo stopostotni, Dinamo ispao iz Kvarnerske rivijere

Josip Piršljin • četvrtak, 31.05.2012.
Rijeka i Slaven Belupo stopostotni, Dinamo ispao iz Kvarnerske rivijere
Foto: Vedran Tolić

Na jubilarnom 60. izdanju međunarodnog omladinskog nogometnog turnira Kvarnerska rivijera odigrano je posljednje kolo u skupinama. Domaćin Rijeka došla je do treće pobjede kao i Slaven Belupo, a iznenađenje je priredio Rudar izbacivši Dinamo.

Juniori Rijeke u obranu naslova na turniru Kvarnerska rivijera krenuli su s tri pobjede u skupini. Nakon slavlja nad Vitesseom i Spezijom, Riječani su bili bolji i od Orijenta s 5:1, a obje hrvatske ekipe će se naći u četvrtfinalu.

U Skupini A uspješan je bio Slaven Belupo koji je s 5:0 svladao Croatiju iz Ličkog Osika i tako zadržao stopostotni učinak. Sturm je pobjedom nad Mariborom (2:0) osigurao drugu poziciju u skupini u izravnom dvoboju za mjesto u četvrtfinalu.

Najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela turnira priredili su nogometaši Rudara iz Labina koji su u trećem kolu Skupine C pobijedili zagrebački Dinamo s 2:0 i izbacili ih iz daljnjeg natjecanja. Rudar je završio na drugom mjestu, a igrači Igora Cvitanovića na trećem s istim brojem bodova. Skupinu je osvojila Puskas akademija slavljem nad Mississaguom.

Juniori Hajduka uvjerljivo su nadvisili vršnjake iz Novigrada s 4:0 i tako osigurali plasman među osam najboljih ekipa, a tamo će se naći i talijanska Vicenza koja je pobijedila Makedoniju s 3:1 i osvojila prvo mjesto u Skupini D.

Četvrtfinale je na rasporedu u petak, a parovi su Slaven Belupo - Hajduk, Rijeka - Rudar, Vicenza - Sturm i Orijent - Puskas akademija. Polufinalni susreti igraju se u subotu na stadionu u Kostreni, a nedjeljno finale ugostit će Kantrida.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.05.2012. u 19:05
    Slika koliko se dobro radi u Koprivnici.- Čestitke i Slavenu a i Rijeci
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.05.2012. u 18:32
    Puskas akademija. neka nova laka konjica će se možda pojavit u budučnosti?! makar je nema već 50 godina
    Obrisan korisnik