Tenis

Martić poražena u paru, svu pažnju može posvetiti Španjolki u trećem kolu

Iz Pariza:Maja Giljanović • četvrtak, 31.05.2012.
Martić poražena u paru, svu pažnju može posvetiti Španjolki u trećem kolu

Najbolja hrvatska igračica Petra Martić jučer je protiv osme nositeljice Marion Bartoli izborila treće kolo pojedinačnog turnira, a danas je u drugom kolu parova s Anna-Lenom Grönefeld izgubila od petih nositeljica Andree Hlavačkove i Lucie Hradecke te svu svoju pažnju može posvetiti Anabel Medina Garrigues.

Nakon što su protiv Grete Arn i Cvetane Pironkove ispustile samo šest gemova (6:2, 6:4) Petra Martić i Anna-Lena Grönefeld svoj su nastup na Roland Garrosu završile u drugom kolu. Najbolju hrvatsku igračicu i kako su je svojedobno prozvali nasljednicu Steffi Graf ždrijeb je odveo na Andreu Hlavačkovu i Lucie Hradecku i od petih su nositeljica za sat i 15 minuta izgubile 4:6, 3:6.

Čehinje su odmah u drugom gemu napravile break na Petrinom servisu, ali kako je brzo došao, jednako je brzo i otišao, a break-loptu realizirala je upravo Martić. Do osmog gema svi servis-gemovi išli su glatko, a u osmom ovog je puta poklekla Grönefeld. I Njemica se, međutim, iskupila odmah u idućem gemu i vratila rezultat na početak, ali egal je bio kratkog vijeka, servirajući za ostanak u setu Martić je popustila i drugi put. Nije Martić i Grönefeled pomoglo ni 69 % prvog servisa, "pokopalo" ih je samo 11 % poena osvojenih nakon drugog servisa.

U drugom setu podigle su prvi servis na 73 %, podigle su i broj poena nakon drugog servisa na 29 %, ali nakon što su spasile jednu break-loptu na servis Grönefeld u drugom gemu i propustile jednu i same na servis Čehinja u četvrtom gemu ključni break Hlavačkova i Hradecka osigurale su u šestom. Vodstvo su do kraja i zadržale i na koncu s ukupno 11 osvojenih poena više izborile treće kolo protiv Lige Dekmeijere i Tamarine Tanasugarn.

Roland Garros, 2. kolo parova:
MARTIĆ/Grönefeld (Hrvatska/Njemačka) - Hlavačkova/Hradecka (Češka, 5) 4:6, 3:6

Foto: Dana Anders

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg01.06.2012. u 15:01
    6:2 6:1 Za Petru! Yeah super! Bes parove ;-)
    interreg
  • simba_m01.06.2012. u 14:59
    Bogme je razvalila španjolku. Odigrala za 10!
    simba_m