Nogomet

Bilić: "Uz malo sreće možemo proći tešku skupinu na Euru"

Josip Piršljin • četvrtak, 31.05.2012.
Bilić: "Uz malo sreće možemo proći tešku skupinu na Euru"
Foto: Aldo Šuran

Hrvatska nogometna reprezentacija završava s austrijskim dijelom priprema, a uoči subotnje prijateljske utakmice s Norveškom optimizma u Bilićevom stožeru nije nedostajalo.

Osam dana prije početka Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini hrvatski reprezentativci napuštaju Bad Tatzmannsdorf gdje su se nalazili na pripremama. U subotu je na rasporedu test-utakmica s Norveškom u Oslu, a potom slijedi odlazak u bazu prije dvoboja s Republikom Irskom.

Izbornik Slaven Bilić ponovio je kako ne misli na Euru biti samo promatrač, već želi ostvariti zapažen rezultat: "Uz malo sreće možemo proći tešku skupinu, očekujemo puno od Europskog prvenstva", rekao je.

Oproštaj od Austrije

Hrvatska reprezentacija oprostila se od Bad Tatzmannsdorfa gdje je bila za vrijeme Eura 2008. Domaćini su hrvatskoj delegaciji uručili tortu u obliku nogometne lopte i zaželjeli dobar nastup u Poljskoj. "Mi se nismo slučajno vratili ovdje. Domaćini su nam ponudili prijateljstvo i toplinu. Očekivali smo izvrsne uvjete, a to smo i dobili te se zahvaljujemo na svemu", rekao je Bilić.

Na konferenciji za medije svoja su mišljenja podijelili i Milan Badelj i Ivan Perišić koji su se složili da je rezultat u Oslu bitan za raspoloženje na Euru: "Nadamo se pobjedi protiv Norveške, to nam je potrebno prije odlaska u Poljsku", istaknuo je Badelj.

Igrač zagrebačkog Dinama osvrnuo se i na Bilićevu objavu konačnog popisa igrača: "Bio sam nervozan, ali vjerovao sam u sebe. Dobro sam radio i nadao sam se ostanku , a sad se nadam minutaži na Euru. Svojim radom ću natjerati izbornika da me koristi u igri", kazao je.

Njegova nadanja dijeli i Perišić: "Sretan sam što sam tu. Spreman sam i nadam se da ću igrati. No, ukoliko budem na klupi prihvatit ću to i čekat ću svoju priliku", rekao je napadač prvaka Njemačke Borussije.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.06.2012. u 14:37
    Biliću bi bilo bolje da šuti i radi sa ekipom,a ne da daje izjave novinarima.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.06.2012. u 13:40
    Pa normalno da se dečko nada da će zaigrati, barem malo. Što bi trebao reći, "Evo, idem na Euro, ali ne želim ulazit u igru, ja ću na klupi pričati viceve s ekipom..."
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.06.2012. u 12:29
    Prije 2 tjedan reko da idemo po naslov, sad već treba sreće da skupinu prođemo... E moj Biliću.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.06.2012. u 11:13
    Ma koji Badelj moga je zvati i Ninu možda bi na ovom europskom natjecanju s njom prošli u 2 krug.
    Obrisan korisnik
  • Ronaldo931.05.2012. u 18:45
    Badelj može igrat finale, uđe na poluvremenu kad bumo vec vodili 5-0  ;)))
    Ronaldo9