Košarka

Real Madrid izborio petu utakmicu uz šest poena i 11 skokova Tomića

Ante Zovko • četvrtak, 31.05.2012.
Real Madrid izborio petu utakmicu uz šest poena i 11 skokova Tomića
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U četvrtoj polufinalnoj utakmici Lige Endesa Real Madrid je u Vitoriji pokazao dva lica, a srećom po sebe, ono bolje u drugom poluvremenu kad je napravio veliki preokret i izborio majstoricu za finale protiv Caje Laboral.

Hrvatski centar Ante Tomić odigrao je jednu od najboljih utakmica sezone iskoristivši trenerovu taktiku igranja s dva centra i u pobjedi 76:66 upisao šest poena i 11 skokova za gotovo 23 minute.

Utakmicu su prelomili dominacija Reala u skoku te odlična trica u posljednjoj četvrtini, početkom koje su Madriđani slomili domaćine i izborili majstoricu u subotu.

Nakon tijesne prve četvrtine, završene prednošću Caje 18:16, domaća momčad sa 6:0, zahvaljujući ponajviše Lampeu, stiže do prve veće prednosti, a sredinom druge četvrtine bilo je 35:26. Mirotić je iskoristio odlazak Lampea na klupu i na poluvrijeme se otišlo sa 35:29.

Početkom drugog dijela Caja je otišla na 38:29 i Pablo Laso je zaigrao s dva centra. Iako je Real dominirao u skoku, izgubljene lopte su to poništavale i Caja je u povela 46:35. Iskoristivši brojne domaće promašaje, Real je s ulaskom Llulla smanjio u 27. minuti na 48:46, a na kraju treće dionice poveo 51:50.

Gostima je odjednom proradila trica i za dvije minute stigli su do prednosti 60:52. Veličković, Rodriguez i dotad indisponirani Carroll počeli su zatrpavati Cajin koš ubačajima i u 35. minuti bilo je 69:58.

S 22 poena i pet skokova Veličković je predvodio Real, a Rodriguez je sa šutom za tricu 5/6 i 15 poena (pet asistencija) potegao kad je bilo najvažnije. Lampe je bio prvi strijelac Caje s 20 poena (osam skokova), 14 je dodao Bjelica, a deset Teletović (četiri skoka, dvije asistencije).

Liga Endesa, polufinale:
Caja Laboral - Real Madrid 66:76 (2-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!