Rukomet

Gojun: "U Atleticu ne želim igrati samo u obrani, oduvijek mi je želja bila igrati u oba smjera"

Zvonka Keliš • petak, 01.06.2012.
Gojun: "U Atleticu ne želim igrati samo u obrani, oduvijek mi je želja bila igrati u oba smjera"
Foto: Kristijan Komarica

Klupske obaveze vezane uz CO Zagreb iza njega su kao i odlična sezona u kojoj se pokazao kao igrač za oba smjera. Pred njime su, pak, reprezentativne obaveze, ali i nov i zanimljiv izazov u karijeri zvan Atletico de Madrid. Jakov Gojun već naveliko pakira kofere, a netom nakon proslave obrane prvaka Hrvatske pronašao je par riječi kako bi opisao sve što je iza njega, kao i ono što tek slijedi.

Rukometaši Croatia Osiguranja Zagreb proteklog su tjedna stavili točku na i jedne od uspješnijih dosadašnjih sezona koja im je, pak, donijela obranu naslova prvaka Hrvatske kao i 19. Kup, treće mjesto u Regionalnoj rukometnoj ligi te četvrtfinale rukometne Lige prvaka. Sezona iza njih donijela je i novu smjenu trenera prema kojoj je s klupe hrvatskog prvaka otišao Ivica Obrvan, dok je na njegovo mjesto stigao izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, Slavko Goluža. Sam kraj sezone za Zagrebaše je, kao uostalom i svaki kraj sezone, donio mnogo uzbudljivih trenutaka u obliku prave male tržnice te brojnijih odlazaka igrača od onih koji dolaze.

Među Zagrebašima koji su ovo ljeto odlučili promijeniti destinaciju našao se i lijevi vanjski rukometaš te odličan obrambeni igrač Jakov Gojun koji je netom nakon kraja posljednjeg susreta sezone pronašao nekoliko riječima s kojima bi opisao svoje vrijeme provedeno u dresu CO Zagreba: "Iza mene su tri lijepe godine te bih se prije svega htio zahvaliti svima koji su bili uz mene, davali mi podršku te koji su vjerovali u mene, također bih se zahvalio i zagrebačkoj publici koja je ovu momčad uvijek lijepo bodrila", za početak je kazao Gojun.

Dokazivanje u CO Zagrebu

Velik korak u karijeri

Iako mu je sada pomalo žao što prije nije dobio veću priliku po pitanju igranja u oba smjera Gojun se nada da će u Atletico de Madridu priliku da pokaže baš sve što zna dobiti odmah na samom startu: "Šteta što u Zagrebu nisam nešto više igrao u oba smjera, no što je tu je. Za vrijeme mog igranja u Zagrebu promijenilo se i dosta trenera tako da je i to vjerojatno imalo utjecaja, no ono najvažnije jest da sam na kraju zadovoljan i sretan te smatram kako sam odlaskom u Atletico napravio velik korak u svojoj karijeri."

Kraj sezone, kao i novi prvenstveni naslova, ali i onaj u Kupu, pokazali su te dodatno dokazali kako momčad CO Zagreba u hrvatskom rukometu nema pravog protivnika te da samo nastavlja sa svojom dominacijom: "I ove smo sezone bili uvjerljivi u domaćem prvenstvu te smo, od kada sam ja ovdje, osvojili treći naslov prvaka Hrvatske. Kroz gotovo sve utakmice tijekom sezone priliku da zaigraju dobili su i mlađi igrači, svi su je stvarno dobro iskoristili te sam zbog svega izuzetno presretan."

Za vrijeme njegova boravka u Zagrebovu dresu Gojun je prije svega imao obrambeni zadatak, no trener Obrvan, a potom i Goluža u sezoni iza nas sve su više koristili Gojuna i u napadačkom dijelu igre u kojem je pokazao kako uistinu zna i može te da se njegov šut ne bi smio zanemariti: "Posljednjih nekoliko utakmica dobio sam priliku zaigrati u oba smjera, da osjetim igru kako u napadu tako i u obrani. Bilo mi je lijepo vidjeti i pročitati pozitivne reakcije na moju igru u napadu što je bio i pokazatelj kako ja to mogu iako sam do sada većinom igrao samo u obrani. Međutim, u budućnosti ne želim igrati samo u obrani budući da mi je oduvijek želja bila igrati u oba smjera", kazao je Gojun po pitanju igre u obrani, ali i u napadu.

Put k viceprvaku Europe i Španjolske

"Sada krećem u jedan kvalitetan klub kod itekako kvalitetnog trenera, u ekipu koja je obranila naslov viceprvaka Europe na ovogodišnjem Final fouru. Siguran sam stoga kako će moj odlazak u Atletico de Madrid biti velik napredak za mene", započeo je Gojun priču o svojoj novoj destinaciji, svom novom izazovu.

Većini rukometaša san je jednoga dana zaigrati u nekom od velikana svjetskog i europskog rukometa pa takav san nije zaobišao ni hrvatskog reprezentativca koji će od sada biti na privremenom radu u Španjolskoj: "Uvijek sam imao ambicije da igram u ovako dobrom klubu kao što je Atletico te mi se to na kraju i ispunilo. Još uvijek zapravo nisam u potpunosti svjestan što se događa, naime, pakiram stvari, napuštam stan, vraćam auto i sve što treba, ali mislim da će mi polako sve doći u glavu. Počeo sam učiti i španjolski, ponavljam gradivo, no ono što je uistinu posebno jest da se sve promijenilo u samo par mjeseci."

A onda London

"Odlazim iz Zagreba pomalo i teška srca, ali s druge sam strane presretan što idem u ovako dobar klub kao što je Atletico de Madrid", dodao je Gojun.

"Pred nama su reprezentativne pripreme za Olimpijske igre u Londonu, a nas igrača ima mnogo stoga će biti teško izboriti mjesto među putnicima za London. Svatko od nas zaslužuje da ode na OI, no dat ću sve od sebe da idem u London", kazao je odmah Gojun.

Sada Gojuna očekuje nekoliko dana odmora od naporne sezone koja je iza njega, rješavanje posljednjih, slatkih detalja u Španjolskoj, kao i prava mala borba za mjesto među odabranima u rukometnoj reprezentaciji koja će ovoga ljeta u Londonu braniti boje Hrvatske: "Prvo ću se dobro odmoriti narednih deset, 15 dana, otići ću do Madrida kako bih sredio sve u vezi stanovanja te se upoznao s Upravom kluba, no potom ću se svakako posvetiti reprezentaciji, a uz pomoć i podršku Boga mogli bi se sretni vratiti iz samoga Londona", zaključio je Gojun.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.06.2012. u 21:15
    moj gojun, kakav mrtvi napad....vrhunski si obrambeni i amen
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.06.2012. u 01:22
    može 6 puta imati najjači udarac i slične pizdarije kad je nesposoban u napadu realno... i bojim se da je kasno da se osposobi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.06.2012. u 16:42
    Prošle godine je vršeno nekakvo mjerenje brzine udarca kod Zagrebaša i najbolji su bili Gojun i Špelić tako da kad se Gojunu jos pribroji ta visina i da mu neko izbi iz glave onaj treći korak u desno nakon kojeg slijedi njegov skok, vjerujem da bi bio strašan igrač!
    Obrisan korisnik
  • markoli01.06.2012. u 15:04
    ma kakav gojun u napadu... u hrvatskoj ligi se mučio, di neće u španjolskoj... nek čuva snagu za obranu... i nadam se da će još napredovati i novo iskustvo prenesti u reprezentaciju.. sretno mu
    markoli
  • Obrisan korisnik01.06.2012. u 13:37
    bas je mogo igrat vise u napadu...ima visinu,jacinu a u obrani odlican...
    Obrisan korisnik