Nogomet

Pepe: "Ronaldo ne može sve napraviti sam"

Josip Piršljin • petak, 01.06.2012.
Pepe: "Ronaldo ne može sve napraviti sam"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Portugalski navijači zasigurno najviše očekuju od Cristiana Ronalda na predstojećem Europskom prvenstvu, ali branič Pepe upozorava kako se momčad ne smije osloniti samo na njega jer je "i on samo čovjek".

Portugal se uvijek smatra mogućim pretendentom na naslov europskog prvaka, a u Poljskoj i Ukrajini je momčad Paula Benta smještena u vrlo nezgodnu skupinu. Sučelit će se s tri reprezentacije koje u vitrinama imaju trofej pobjednika Eura - Njemačkom, Nizozemskom i Danskom.

Najveća uzdanica Portugalaca bit će Cristiano Ronaldo koji je odigrao sjajnu sezonu u dresu Real Madrida i sa svojih 60 pogodaka u sezoni uvelike pridonio osvajanju 32. naslova španjolskog prvaka. Ipak, branič Pepe mišljenja je kako se sav teret ne smije staviti na njihovog najboljeg igrača.

"Odgovornost je na svima. I Ronaldo je samo čovjek. Ima izvanredne sposobnosti i može jednim potezom odlučiti utakmicu, no on je samo jedan igrač u cijeloj momčadi. Zna kako pristupiti ovakvim susretima, ali ne može sve napraviti sam", kazao je Pepe.

Osim u reprezentaciji, Ronaldo i Pepe su kolege i u Real Madridu. Zajedno su osvojili Primeru, a obrambeni igrač se nada kako napadač može formu iz kluba prebaciti i u nacionalnu vrstu.

"Cristiano je imao sjajnu sezonu. Vrlo je motiviran za Europsko prvenstvo, a nadamo se kako će zabijati golove i za Portugal kao što je to činio za Real Madrid", zaključio je naturalizirani Brazilac.

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!