Nogomet

Šušak: "Na travnjaku dali više no što pokazuje stanje na ljestvici"

Iz Koprivnice:Ivana Strahija • subota, 02.06.2012.
Šušak: "Na travnjaku dali više no što pokazuje stanje na ljestvici"
Foto: Ivana Strahija

Hrvatska U21 reprezentacija izgubila je od Švicarske i time ostala bez, makar teoretske, mogućnosti plasmana u razigravanje za Europsko prvenstvo. Izbornik Šušak bio je razočaran, ali je obećao maksimalni angažman i u posljednje dvije utakmice.

Nakon susreta izbornik Ivo Šušak bio je razočaran porazom, jer smatra da on nije konačno ogledalo onog što su pokazali njegovi izabranici u Koprivnici. "Mislim da nismo zaslužili poraz, bili smo u najmanju ruku ravnopravni. Protiv odlične momčadi Švicarske nametnuli smo se u drugom poluvremenu, nismo stvarali mnogo šansi, no u prvom smo poluvremenu imali 100-postotnu priliku koju nismo iskoristili."

U skladu s time, utakmica je skoro završila remijem, no tri minute prije kraja regularnog vremena momčad je s igračem manje ostavio Antolić zbog drugog žutog kartona te je Hrvatska brzo nakon toga primila gol: "Poremetilo nas je isključenje, ja sam u tom trenutku spremao izmjenu Župarića umjesto Vukušića, no preduhitrio nas je taj pogodak. Žao mi je momaka, koji su pokazali znatno više no što je plasman na ljestvici. Ovih 18 momaka s popisa i 13 u igri pokazalo je ne samo maksimalnu borbenost nego i da mogu s ponajboljim mladim momčadima igrati nogomet."

Čestitke za U19

Reprezentacija do 19 godina pak je svoj plasman na završni turnir Europskog prvenstva izborila, a Ivo Šušak nije propustio priliku čestitati: "Čestitke za U19 od svih igrača i stožera U21. Mislim da reprezentacija ima lijepe šanse plasirati se u drugi krug i tako izboriti i plasman na Svjetsko prvenstvo."

Izgubljena je tako još jedna prilika igranja na završnoj smotri: "Mi smo podbacili u startu, posebno u prvoj utakmici s Gruzijom. No, momčad se formirala kroz jesen i stabilizirala se u finišu kroz dvije utakmice s Estoncima. Naš je hendikep bio u tome što u proljeće, u ovom sastavu, nismo odigrali ni jednu jaču utakmicu", rekao je Šušak i dodao: "Momci koji igraju hrvatsku ligu nemaju nivo koji traže ovakve internacionalne utakmice. Vidjelo se kod momaka koji igraju vani, poput Tičinovića, Paurevića i Kelića, da imaju iskustvo. Ostalima je trebalo više vremena da se priviknu na čvršći i brži europski nogomet. No, tijekom utakmice su se nametnuli i nadam se da će kroz ligu 12 iduće sezone napredovati."

Napomenuo je Šušak kako je bio daleko od idealnog sastava: "Nedostajali su Ademi, Kramarić, Čop, Punčec, Kovačić, Rebić…"

Hrvatskoj sad ostaje odigrati posljednja dva susreta, s Gruzijom i Španjolskom u gostima, no rezultatskog imperativa neće biti: "Teško je biti favorit u gostima protiv Gruzije, dok je Španjolska do sad pokazala najviše. Mi ćemo odigrati maksimalnom snagom do kraja, ne zbog plasmana nego zbog ugleda svakog od nas", obećao je izbornik.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.06.2012. u 18:21
    Žalosno je što u U-21 repki igrači ne igraju svoje rpave pozicije, nego to Pupak sve ispremješta.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.06.2012. u 12:54
    Jedini razlog što mi je drago vidjeti da je Šušak negdje trener je što se na listiću uvijek može igrati kontra...
    Obrisan korisnik
  • Torca-Dubrava03.06.2012. u 11:38
    ...sve iznova u ove dvije tekme...i igrače i trenera...sveeeee
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik03.06.2012. u 06:32
    ocel vise netko da smijeni ovog smijesnog takozvanog trenera
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.06.2012. u 23:17
    da se mene pita ja bi u zadnje dvije utakmice forsirao sve igrače mlađde od 90 91 godišta, da se već sad lagano pripremaju za idući ciklus nema tu neke filozofije ovi su ispali, dat priliku mlađim al bitno da šušku antolić ofenzivni vezni igra beka i da ispada i dobiva crveni karton.
    Obrisan korisnik