Nogomet

Xavi: "Fizički, Hrvati su zvijeri, zato moramo imati loptu"

Ante Zovko • nedjelja, 03.06.2012.
Xavi: "Fizički, Hrvati su zvijeri, zato moramo imati loptu"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Jedna od najvećih igračkih uzdanica Vicentea del Bosquea, Xavi, smatra da Italija može iznenaditi sve kao prije šest godina, a kaže da iznimno cijeni Hrvatsku i Republiku Irsku u kojima vidi sličnosti sa Furijom.

Europski prvak Španjolska ogledat će se s Hrvatskom u trećem kolu Europskog prvenstva koje počinje sljedećeg petka. Prije toga slijede joj utakmice s Italijom i Republikom Irskom.

Barcelonin veznjak Xavi u razgovoru za El Pais poručio je da u španjolskom taboru vlada mir i da nema pritiska. Komentirao je i izglede protivnika u skupini.

Kao prije Svjetskog prvenstva 2006. u Njemačkoj, Italiju je pogodio skandal o navodnom namještanju utakmica. Pod istragom je i trener prvaka Juventusa Antonio Conte te nekoliko igrača. Xavi kaže da se pribojava da se ne ponovi scenarij, da Talijani kao u Njemačkoj ne postanu prvaci kad se to najmanje očekuje.

"Talijani su jako kompetetivni. Žele zaboraviti probleme koji su ih mučili uoči Eura i samo igrati. Pirlo je čovjek koji vuče sve konce, a po igri nas kopiraju. Ne znam u kakvom će raspoloženju doći na turnir s obzirom na nered u kojem su se našli. Bojim se da će biti opasniji nego što bi uobičajeno bili. Zadnji put u takvoj su situaciji osvojili naalov", rekao je.

Što se Hrvatske tiče, Xavi je istaknuo trkačke sposbnosti izabranika Slavena Bilića te izdvojio tri imena.

"Fizički, Hrvatski su zvijeri. Ne prestaju trčati, a jaki su i na lopti, kao Srna, Modrić i Olić. Fizički su najjači. Momčad slična nama. Zato ćemo morati imati loptu."

Španjolska i Republika Irska posljednji su se put na velikim natjecanjima susreli na Svjetskom prvenstvu 2002. U osmini finala aktualni svjetski prvaci prošli su nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Deset godina kasnije, nije se mnogo toga promijenilo u irskom taboru, vjeruje španjolski razigravač.

"Irci su agresivni, natjecateljski raspoloženi. Uvijek žele pobijediti i uvijek ih se morate paziti. Sjećam se utakmice u Južnoj Koreji, Duff se nije zaustavljao. Irska i Hrvatska imaju sličnu igru, ali Irska je nešto okomitija."

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.06.2012. u 21:25
    koji ste vi retardirani balvani ode pa to je strašno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.06.2012. u 12:28
    očito sudi samo po Oliću
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.06.2012. u 20:49
    Talijani ih kopiraju, Hrvatska im sliči, a Irska je slična nama. Jbt. 4 iste reprezentacije u grupi, ovo je skupina smrti. Xavi je najveći naopaki pilitelj u povijesti, a i šaljivđija neki opaki :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.06.2012. u 19:45
    Xavi ful prati ostale ekipe i u mnogim intervjuima je pokazao da zna puno igrača...tako da ne čudi njegova izjava...nisu samo fraze...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.06.2012. u 19:24
    Čisti sarkazam Xavija
    Obrisan korisnik