Zimski sportovi

Zvijezda Bruinsa sljedeću sezonu na odmoru

Branimir Korać • nedjelja, 03.06.2012.
Zvijezda Bruinsa sljedeću sezonu na odmoru
Foto: EPA

38-godišnji vratar Boston Bruinsa Tim Thomas objavio je kako neće sljedeće sezone biti na ledu već će uzeti pauzu od hokeja. Je li to kraj sjajne karijere, nije mogao potvrditi...

Jedan od najzaslužnijih za osvajanje Stanley Cupu prošle sezone, Tim Thomas odlučio je uzeti sezonu odmora i sljedeće sezone ga nećemo vidjeti među vratnicama. 38-godišnji Thomas je odlučio potražiti nove izazove i posvetiti se drugim stvarima, a nakon sezone odmora, tko zna, možda se ponovno vrati na led.

"Od malih nogu sam htio igrati hokej i ne samo da mi se san ispunio, već sam i osvojio više nego što sam mislio da ću uspjeti. Bio sam posve usredotočen na hokej i zbog toga su patili drugi aspekti mog života", rekao je Thomas.

Bostonov vratar ima ugovor s Bruinsima za sljedeću sezonu kada je trebao primiti pet milijuna dolara. Međutim ipak je odlučio da će se povući, barem na jednu sezonu.

"Imam 38 godina i vrijeme je da energiju i pozornost usmjerim prema stvarima koje sam godinama zapostavljao. Upravo zbog toga smatram kako je vrijeme za pauzu. Želim se posvetiti obitelji, prijateljima i vjeri, to je ono na što ću se usredotočiti u narednom periodu", potvrdio je Thomas.

Thomas je u bogatoj karijeri uz osvojeni Stanley Cup i dva puta osvajao Vezina trofej, a u dresu Bruinsa je odigrao preko 400 utakmica. Boston mu je ujedno i jedini NHL klub za koji je nastupao, a neko vrijeme je proveo i u Europi branivši za AIK, Karpat i Jokerit.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.06.2012. u 00:45
    mrski su mi bruinsi,ali divota je gledat takvog majstora na golu..
    Obrisan korisnik