Tenis

Veliki preokret Đokovića protiv Seppija, Federer ponovno izgubio set

Vedran Babić • nedjelja, 03.06.2012.
Veliki preokret Đokovića protiv Seppija, Federer ponovno izgubio set
Foto: EPA

Druga nedjelja Roland Garrosa donijela je mnogo uzbuđenja u muškom dijelu. Novak Đoković izvukao se iz ralja poraza protiv Andreasa Seppija, Roger Federer set i pol bio je u podređenom položaju protiv Davida Goffina prije nego što je došao do pobjede, a mečevi između Del Potra i Berdycha te Tsonge i Wawrinke prekinuti su zbog mraka. Pariški Grand Slam polako se zahuktava...

Tek po treći put u svojoj karijeri Novak Đoković preokrenuo je zaostatak od 2:0 u setovima. Talijan Andreas Seppi, koji je posljednje vrijeme u odličnoj formi, igrao je najbolji tenis svog života, ali nije uspio izdržati. Poslije četiri sata i 18 minuta igre prvi tenisač svijeta izborio je četvrtfinale rezultatom 4:6, 6:7 (5), 6:3, 7:5, 6:3.

"U prva dva seta bio je bolji igrač. Iako sam gubio 2:0 u setovima, vjerovao sam u pobjedu i to je jedino pozitivno što mogu izvući iz današnjeg meča", priznao je Đoković.

"To je bio jedan od onih dana kada osjećate da vam ništa ne polazi za rukom. Servirao sam dobro, no nisam ulazio u ritam. Borio sam se i mislim da sam zbog toga pobijedio. Imao sam i sreće."

S druge strane, Seppi, kojemu je ovo bio najbolji rezultat na Grand Slam turnirima, je izjavio:

"Nisam dobro započeo treći set. Da sam u tom dijelu meča uspio ostati u prednosti, možda bi ishod bio drukčiji. To je jedina stvar koju sam mogao napraviti bolje."

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Jo-Wilfrieda Tsonge ili Stanislasa Wawrinke. Taj meč prekinut je pri rezultatu 4:2 za Tsongu u petom setu. Francuz je osvojio prva dva seta, a Švicarac sljedeća dva. Prošle godine u trećem kolu ovog turnira Wawrinka je protiv Tsonge nadoknadio zaostatak od 2:0 u setovima i breaka u trećem setu.

U problemima je ove nedjelje bio i Roger Federer. Švicarac je protiv Davida Goffina (109.) izgubio prvi set 7:5 i u drugom gubio 5:4 (bez breaka), da bi potom osvojio 15 gemova od narednog 21. Federeru je ovo treći izgubljeni set ovog tjedna.

"Igrao je vrlo dobro, ostavio je odličan dojam. Svaki put je rano udarao loptu. Ima odličan potencijal, dobro čita igru i ima mirnu ruku. Nisam znao što očekivati od njega, impresionirao me", pohvalio je svog 21-godišnjeg belgijskog suparnika, koji je ispao u trećem kolu kvalifikacija, ali je kao lucky loser ipak ušao u glavni turnir.

"Bio je ovo jako lijep dan i jako lijep meč. Odlično sam startao i igrao agresivno. Dao sam sve do sebe. Pri kraju sam se malo umorio jer sam odigrao puno mečeva na ovom turniru, ali ne žalim ni za čim", rekao je Goffin, prvi lucky loser koji je dogurao do osmine finala još od njegova sunarodnjaka Dicka Normana 1995. u Wimbledonu.

Federer je ovom pobjedom došao do svog 32. uzastopnog četvrtfinala na Grand Slamu, a u njemu će igrati protiv Juana Martina Del Potra ili Tomaša Berdycha. I taj meč prekinut je zbog mraka, no ovdje pri rezultatu 2:1 u setovima za Argentinca.

Roland Garros, osmina finala (M):
Đoković (Srbija, 1) - Seppi (Italija, 22) 4:6, 6:7 (5), 6:3, 7:5, 6:3
Federer (Švicarska, 3) - Goffin (Belgija, LL) 5:7, 7:5, 6:2, 6:4

Prekinuto zbog mraka:
Tsonga (Francuska, 5) - Wawrinka (Švicarska, 18) 6:4, 7:6 (6), 3:6, 3:6
Del Potro (Argentina, 9) - Berdych (Češka, 7) 7:6 (6), 1:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg04.06.2012. u 12:55
    Ne znam dali Potro glumi ili ne ali znam da sa ozlijedjenim koljenom ne mozes ozbiljnije igrati tenis (na zalos znam iz iskustva o cemu procam) jer nemas sanse potegnuti servis punom snagom a i plitke lopte su mucka bol. U biti trabas koljeno za svaki udarac tako da je stvarno pitanje kakva je to... [više na forumu]
    interreg
  • Obrisan korisnik04.06.2012. u 11:50
    Del Potro je mučki provokator. Gle, s obzirom da u zadnja tri meča na zemlji, Čilić dobiva manje od dva gema po setu u prosjeku od Del Potra stvarno mu je potrebno glumit ozljedu i pribjegavati psihološkim igricama.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.06.2012. u 01:59
    Upravo tako. Prije par dana kad sam ga popljuvao zbog prenaglašavanja nekakve pseudoozljede, onda su se neki pravili pametni. Kakva mrtva ozljeda. Jednostavno nema manire, a i pokušava utjecati na psihu protivnika. Jako nisko. 
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.06.2012. u 01:46
    del potra smeta al očito ne previše ozbiljno inače nebi ni nastupao s obzirom da koljeno baš i nije za zajebanciju,a kamoli uz to imat i ovakve rezultate !!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.06.2012. u 01:42
    koja gomila gluposti,sram neka te bude !!
    Obrisan korisnik