Tenis

"Slatka" osveta Cibulkove, Errani izbacila Kuznjecovu

Vedran Babić • ponedjeljak, 04.06.2012.
"Slatka" osveta Cibulkove, Errani izbacila Kuznjecovu
Foto: EPA

Osim Angelique Kerber, još su tri tenisačice izborile četvrtfinale Roland Garrosa. To su Dominika Cibulkova, Samantha Stosur i Sara Errani...

Slovakinja Dominika Cibulkova dočekala je svoju osvetu za bolan poraz koji joj je Viktorija Azarenka nanijela u Miamiju ove godine. Cibulkova je tada vodila 6:1 i 5:2, ali nije uspjela pobijediti. Za poraz joj je uzvratila u osmini finala Roland Garrosa (6:2, 7:6 (4)).

Svojim razornim udarcima s osnovne linije omalena Slovakinja povela je 6:2 i 4:2, no tada je ponovno počela padati. Azarenka je odmah izjednačila na 4:4 i na koncu odvela set u 13. igru. Ovaj put Cibulkova je zadržala pribranost i privela meč kraju u svoju korist. Bila je to prva "prava" pobjeda Cibulkove nad Azarenkom u devetom međusobnom dvoboju nakon što je u Rimu ove godine Bjeloruskinja predala bez borbe.

"Ne bih bila ljudsko biće da nisam pomislila na taj susret u Miamiju. Danas se ista stvar dogodila, bila sam nervozna i odjednom više nisam potezala udarce. No uspjela sam prebroditi taj period. Ponosna sam na sebe kako sam odigrala 13. igru", izjavila je Cibulkova, koja je imala devet izravnih poena više od suparnice (28-19) i pet pogrešaka manje (25-20).

Azarenka je očekivano bila razočarana ishodom, ali i svojom igrom. "Ne znam kako bih opisala svoju igru danas. Nije bilo niti malo zadovoljavajuće. Ne mogu pronaći ništa pozitivno. No događa se. Možda ću s vremenom pronaći nešto s čime ću biti zadovoljna u vezi s ovim. Vraćam se treniranju i napredovanju."

Cibulkova, koja je prije tri godine igrala u polufinalu Roland Garrosa, u četvrtfinalu će se sastati sa šestom nositeljicom Samanthom Stosur, koja je sa 7:5, 6:4 zaustavila Amerikanku Sloane Stephens. Australka je u prvom setu nadoknadila zaostatak od 5:3.

Četvrta do sada poznata četvrtfinalistica je sve bolja Talijanka Sara Errani. Ona je sa 6:0, 7:5 nadigrala bivšu pobjednicu Svetlanu Kuznjecovu, koja je u prošlom kolu na tri gema ostavila treću nositeljicu Agnieszku Radwansku.

Errani je ove sezone već igrala četvrtfinale Australian Opena, a osvojila je i čak tri zemljana turnira. Talijanka će u četvrtfinalni okršaj s Angelique Kerber ući sa spoznajom da u 28 pokušaja nikada nije pobijedila tenisačicu iz Top 10.

Roland Garros, osmina finala (Ž):
Cibulkova (Slovačka, 15) - Azarenka (Bjelorusija, 1) 6:2, 7:6 (4)
Stosur (Australija, 6) - Stephens (SAD) 7:5, 6:4
Errani (Italija, 21) - Kuznjecova (Rusija, 26) 6:0, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.06.2012. u 12:15
    bez problema
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.06.2012. u 00:39
    sarapovoj naslov
    Obrisan korisnik