Automoto

Lorenzo: "Bili smo mnogo bolji nego u kvalifikacijama"

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 04.06.2012.
Lorenzo: "Bili smo mnogo bolji nego u kvalifikacijama"
Foto: EPA

Jorge Lorenzo uzeo je domaću pobjedu na stazi pokraj Barcelone i povećao vodstvo u ukupnom poretku. Zahvalio se momčadi na sjajno odrađenom poslu i analizirao tijek utrke u kojoj je iza sebe ostavio Pedrosu i Doviziosa.

Velika nagrada Katalonije na kraju je pripala vozaču koji stazu Montmelo opisuje kao svoju domaću. Novom pobjedom, trećom ovosezonskom, povećao je razmak između sebe i drugoplasiranog Stonera i nada se ponavljanju 2010. godine.

"Zaista sam sretan nakon ove pobjede, nakon teškog vikenda. Na utrci smo bili mnogo bolji nego dan prije, kad je bilo toplije", izjavio je Lorenzo i nastavio s analizom: "Na početku utrke sam pratio Bena i Danija, bilo je veoma lako napraviti pogrešku na kočenju pa sam čekao mirno svoju priliku."

"Kad je Ben pogriješio, napredovao sam, pratio Danija koji je smanjio tempo i pogreškom mi omogućio da ga prođem i 'dodam gas'. Veliko hvala momčadi na napornom poslu i odlično pripremljenom motociklu", zaključio je Španjolac.

Drugo mjesto također je pripalo domaćem vozaču, Daniju Pedrosi. "Zaista sam želio pobijediti i ne mogu biti sretan. Pritiskao sam koliko sam mogao u posljednjim krugovima, ali imao sam problema s držanjem trkaće putanje. No, moramo nastaviti ovako raditi, kako bi u sljedećim utrkama došli do pobjede", izjavio je vozač Repsol Honde.

S druge strane, njegov momčadski kolega Casey Stoner je nakon dugo vremena ostao bez plasmana na postolje. "Malo sam razočaran, dali smo sve od sebe, ali nismo mogli pronaći pravi ritam, pogotovo u početku s tvrdim gumama. Mislili smo da ćemo tako biti brži, ali to se nije dogodilo. No, i ovako smo došli do bodova, okrećemo se testiranju, a uvjeren sam u skoru ponovnu borbu za vrh", poručio je aktualni svjetski prvak koji se povlači na kraju ove sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!