Zimski sportovi

Video: Kingsi na korak od raja, Devilsi ostali bez goriva

Branimir Korać • utorak, 05.06.2012.
Video: Kingsi na korak od raja, Devilsi ostali bez goriva

Los Angeles Kingsi se nalaze na korak od osvajanja Stanley Cupa. U finalnoj seriji protiv New Jersey Devilsa slavili su u trećoj utakmici s dosad najlakših 4:0 te su poveli u seriji s 3-0...

Samo jedna pobjeda dijeli Los Angeles Kingse od Stanley Cupa. Prvi put u povijesti trofej bi mogao krasiti njihovu riznicu, u finalnoj seriji protiv New Jersey Devilsa imaju ogromnih 3-0, a samo jednom je u finalu ubilježeno da jedna momčad osvaja naslov prvaka nakon što su gubili 3-0 u seriji. Bilo je to davne 1942. godine i povijest ne ide na ruku Devilsima.

U trećoj utakmici Kingsi su slavili 4:0, ponovno je briljirao Jonathan Quick koji je obranio svih 22 udarca te još jednom pokazao kako je među onima koji su najviše napredovali i da je jedan od najzaslužnijih ukoliko LA uzme Stanley Cup.

Justin Williams: "Ne smijemo propustiti ovakvu priliku, ne želimo ponovno u avion i rješavati situaciju u gostima. Osjećamo kako smo jako blizu ulaska u povijest i to nas samo još jače motivira uoči četvrte utakmice."

Iako rezultat sugerira kako je Los Angeles bio dominantna momčad, susret je bio ponovno vrlo čvrst i izjednačen, međutim Kingsi su znali bolje iskoristiti svoje prilike. U powerplayu su bili savršeni, oba su realizirali dok su Devilsi svih pet prilika s igračem više na ledu propustili.

Na prvi gol se čekalo do 26. minute kada Alec Martinez svojim prvim golom u doigravanju u karijeri dovodi Kingse u vodstvo. Deset minuta kasnije već je bilo 2:0. Kapetan Kingsa Dustin Brown napravio je veliki posao, savršeno asistirao Kopitaru, a ovaj prevario Brodeura.

2:0 nakon dvije dionice je bilo velika prednost, Devilsi protiv Quicka i čvrste obrane Kingsa nisu izgledali kao netko tko bi se mogao vratiti u utakmicu.

Kada je na startu treće trećine Los Angeles stigao do prvog igrača više u susretu, a Jeff Carter pogodio za 3:0, bilo je jasno kako su Devilsi na rubu poraza. Priču je zaključio pogotkom za 4:0 Justin Williams.

Kingsi su u velikoj prilici dovršiti posao i proslaviti naslov. U doigravanju igraju izvrsno i mogu doći do svog prvog naslova u povijesti te postati prva momčad u povijesti koja je kao osma ušla u doigravanje i naknadno osvojila Stanley Cup. Zasad izgledaju izvrsno, dominiraju i nijednu seriju nisu igrali više od pet utakmica. Na gostovanjima imaju savršenih 10-0, a jedina dva poraza su upisali na svom ledu u utakmicama broj četiri protiv Vancouvera i Phoenixa.

"Ovo je nestvarno. Ovakvu borbenost dugo nisam vidio, za svaki pojedini inč igrači Kingsa se očajnički bore. Znam da još uvijek nije gotovo, ali je sjajan osjećaj doći tako blizu, poseban osjećaj. Oni mogu do naslova, nikada nisam vidio da se jedna momčad toliko bori i to je najvažnije u cijeloj priči. Nevjerojatno je kako dobro izgledaju", nahvalio je svoju momčad Luc Robitaille, bivši igrač Kingsa, a danas član Kuće slavnih.

NHL doigravanje, finale:
Los Angeles Kings - New Jersey Devils 4:0 (3-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.06.2012. u 16:36
    Ajde još jednu i kanta dolazi u Sloveniju sa najkorisnijem igračem doigravanja :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.06.2012. u 14:30
    Ajde, još ta jedna:) Koje brojke će onda pasti, najniži nositelj osvojio stanley cup i to u dvoboju šestog protiv osmog, 10 od 10 u gostima, nestvarno, samo dva poraza u cijelom playoffu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.06.2012. u 13:36
    ovaj quick je nevjerojatan
    Obrisan korisnik