Nogomet

Dunne: "Ako mu date prostora Modrić će vam uvijek složiti nepriliku"

Ante Dubravac • utorak, 05.06.2012.
Dunne: "Ako mu date prostora Modrić će vam uvijek složiti nepriliku"
Foto: Kristijan Komarica

U posljednjoj prijateljskoj utakmici prije početka Europskog prvenstva Irska je odigrala bez pobjednika protiv Mađarske, a iskusni branič Richard Dunne osvrnuo se na prvu prvoga kola skupine C.

U prvom susretu Europskog nogometnog prvenstva reprezentacija Irske će odmjeriti snagu s izabranicima Slavena Bilića, a iskusni stoper Richard Dunne očekuje tešku borbu s Nikicom Jelavićem.

"Od kada je došao u Everton stalno se isticao, a zabijao je puno golova i za Rangerse," izjavio je Dunne i dodao: "Svestran je napadač i ima pregršt aduta, a posebno je dobar u zraku. Očito je pun motivacije za odigrati veliki turnir."

Stoper Aston Ville posebno ističe još jedno ime: "Jasno da je Modrić dobar. Mogli smo se u to uvjeriti gledajući Premiership iz tjedna u tjedan. Ukoliko mu date prostora, Modrić će vam uvijek složiti nepriliku."

Ipak, Dunne vjeruje da je izbornik Giovanni Trapattoni dobro proučio sve protivnike: "Nećemo se previše zamarati individualnim kvalitetama hrvatskih nogometaša. Naš izbornik dobro zna odakle prijete opasnosti i zasigurno će nas znati organizirati."

Za kraj se osvrnuo i na ostala dva suparnika u grupi: "Španjolska i Italija također u svojim redovima imaju igrače poput Modrića, igrače koji mogu i asistirati i zabiti. Znamo da će nam biti jako teško," zaključio je.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.06.2012. u 16:40
    Da jedino svaku 5-u tekmu kad igra za tottenhem,no kad igra za hrvatsku onda je to svaka 20-a utakmica. Vi bi se prije trebali bojat Srne,Kranjčara i Dudua nego Modrića.
    Obrisan korisnik