Tenis

Stosur stala na kraj Cibulkovoj, Errani prvi put među prve četiri

Tea Lokas • utorak, 05.06.2012.
Stosur stala na kraj Cibulkovoj, Errani prvi put među prve četiri
Foto: EPA

Prva dva meča četvrtfinala ženskog natjecanja na Roland Garrosu odrađena su, a s(p)retne tenisačice koje su ušle među prve četiri na drugom Grand Slamu sezone su Samantha Stosur i Sara Errani. Dok je Australki ovo povratak na veliku scenu (osvojila US Open 2011. pa ispala u prvom kolu Australian Opena), Talijanki Sari Errani to je prvo polufinale Grand Slama u karijeri...

Nakon skinutog skalpa u osmini finala (pobjeda nad prvom na svijetu - Azarenkom), Dominika Cibulkova nije uspjela otići korak dalje u Parizu, izgubivši glatko od Sam Stosur u jednom od prvih mečeva četvrtine finala.

S druge strane, Australka igra dominantno. Nakon šokantnog ispadanja u prvom kolu Australian Opena, pobjednica američkog Grand Slama 2011. u Pariz se vratila sa stilom, ne ispustivši set u dosadašnja četiri meča. Stosur je igrala finale Roland Garrosa 2010. te polufinale 2009., a u današnjem susretu Cibulkovu je ostavila na ukupno pet gemova (6:4, 6:1).

U drugom setu susrela se s tri break šanse Slovakinje, no nakon što je uspješno stvari vratila na početak (1:1) nije više gubila koncentraciju, odigravši još bolje nego u prvom setu (6:1). "Posljednje godine bile su vrlo dobre za mene u Parizu, volim ovdje igrati i ne može bolje od ovoga", rekla je Stosur nakon ulaska u još jednu poluzavršnicu turnira najveće kategorije.

Australki će na put sljedeća stati Talijanka Sara Errani, koja na pariškoj zemlji doživljava svoje najbolje trenutke u karijeri. Po prvi put u karijeri svladala je Top 10 tenisačicu (Angelique Kerber), što joj je donijelo prvo polufinale Grand Slama i priliku da produlji svoj čarobni boravak u Parizu. Samo na putu do četvrtfinalnog meča, svladala je dvije bivše pobjednice Roland Garrosa, Anu Ivanović i Svetlanu Kuznjecovu.

Njemačka predstavnica Kerber, koja je u četvrtom kolu nadigrala Petru Martić, nije dugo nakon eliminiranja Hrvatice "preživjela" u borbi za krunu. Nije ostvarila san Nijemaca koji su očekivali prvu njemačku tenisačicu u polufinalu od 1999. i Steffi Graf. Spriječila ju je sitna Talijanka koja je, dostojno proslavivši veliku pobjedu na terenu, potom izjavila: "Jako sam sretna načinom na koji sam igrala, kako sam se borila. Želim se boriti za svaki meč, svaki poen."

Za posljednja dva mjesta u polufinalu borit će se u srijedu Kvitova i Švedova te Kanepi i Šarapova.

Roland Garros, tenisačice, četvrtfinale:
Samantha Stosur (Australija, 6) - Dominika Cibulkova (Slovačka, 15) 6:4, 6:1
Sara Errani (Italija, 21) - Angelique Kerber (Njemačka, 10) 6:3, 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.06.2012. u 22:31
    Stosur stvarno igra lijep tenis, užitak ju je gledati!
    Obrisan korisnik