Košarka

Bešiktaš razbio Anadolu Efes i došao na korak od naslova

Marko Domljanović • srijeda, 06.06.2012.
Bešiktaš razbio Anadolu Efes i došao na korak od naslova
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U četvrtoj utakmici finala turskog košarkaškog prvenstva Bešiktaš je novom pobjedom stigao na korak do naslova. Za razliku od prijašnjih utakmica, drame ovaj put nije bilo već su ugledni gosti doživjeli pravu katastrofu upisavši poraz od 26 koševa razlike.

Košarkaši Bešiktaša došli su na korak od tek druge titule prvaka u povijesti kluba. Nakon što su u prošloj utakmici pred svojim navijačima pali u uzbudljivoj završnici, ovaj put su bili vrlo uvjerljivi i tako postali prva momčad koja je u ovoj seriji upisala domaću pobjedu.

Utakmicu je Bešiktaš otvorio vodstvom 14:7 košem Hawkinsa koji je već tada najavljivao sjajnu partiju, a na predah nakon prvih deset minuta odlazi se s rezultatom 17:11. Sjajnom Amerikancu uskoro su se pridružili Arroyo i Dagli pa je razlika vrlo brzo došla na dvoznamenkasti iznos (26:14), a zatim i na uvjerljivih 32:16. Anadolu Efes jednostavno nije pronalazio odgovor na napade raspoloženih domaćina čija prednost od 16 poena na semaforu stoji i nakon prvog poluvremena - 42:26.

Stvari se ni najmanje nisu promijenile ni u trećoj četvrtini u kojoj prednost domaćina probija granicu od 20 poena, a u 28. minuti Mensah-Bonsu postavlja dotad najvećih 57:32. Treća četvrtina završava rezultatom 60:36, a razbijanje Efesa nastavilo se i u posljednjih deset minuta kada razlika dostiže i okruglih 30 koševa (77:47 u 37. minuti). Do kraja susreta gosti nisu uspjeli značajnije smanjiti prednost pa Bešiktaš upisuje pobjedu od 81:55 i pun samopouzdanja odlazi u Efesovu Sinan Erdem Arenu gdje će u petak pokušati osvojiti titulu prvaka.

Najbolji pojedinac susreta bio je Hawkins koji je uz 23 koša upisao i sedam asistencija te pet skokova, a odličan je bio i Mensah-Bonsu s po 12 koševa i skokova. Na drugoj strani je Gönlüm zabio 12 koševa, a Vujačić je dodao još deset. Stanko Barać nije bio u sastavu gostiju.

TBL, finale:
Bešiktaš - Anadolu Efes 81:55 (3-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaOstale lige
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!